Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τα Κατεχόμενα

13.03.2018 19:12

Ζητά αύξηση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις φέρεται πως έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από τους Τουρκοκυπρίους να αυξήσουν τον... πληθυσμό τους και από τους Ελληνοκυπρίους είτε να περιμένουν λύση στο Κυπριακό είτε να εντάξουν και τους Τουρκοκυπρίους στα ενεργειακά τους προγράμματα.
 
Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος πρότεινε αύξηση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων, ώστε η οικονομία «στη βόρεια Κύπρο να φτάσει το ίδιο επίπεδο με εκείνο των Ελληνοκυπρίων», όπως φέρεται να είπε στον «πρωθυπουργό» των Κατεχομένων, Τουφάν Ερχουρμάν, και τον κατοχικό «αντιπρόεδρο», Κουντρέτ Οζερσάι. κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί τους στην Άγκυρα.
 
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με το νότο θα ωφελήσει τον τουρκοκυπριακό λαό».
 
Για το φυσικό αέριο φέρεται να έδωσε το μήνυμα ότι «θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Τ/κ μέχρι τέλους». «Οι Ε/Κ ή να περιμένουν τη λύση ή, αν δεν περιμένουν, να εντάξουν τους Τ/Κ στη διαδικασία. Κάτι πέραν από αυτό δεν είναι αποδεκτό» φέρεται να είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 
 
Στη συνάντηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση στο θέμα του φυσικού αερίου και ότι τ/κ πλευρά και Άγκυρα έχουν τις ίδιες απόψεις επί του θέματοs.
 
 
in.gr