Βγήκε στις αγορές η Ελλάδα

08.02.2018 14:46

Στο 3,75% το επταετές ομόλογο

 
Στην έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου προχώρησε η Ελλάδα σήμερα, Πέμπτη, παρά την ολιγοήμερη καθυστέρηση που προκάλεσε η εντυπωσιακή πτώση των διεθνών αγορών και τη στάση αναμονής που τήρησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με την πρώτη τιμολόγηση να το εκτιμά στο 3,75%.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Euro2day, η εντολή για την έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.
 
«Η μεταβλητότητα στις αγορές έχει επηρεάσει το αν θα προχωρήσουμε αύριο ή όχι», ανέφερε ανάδοχος του ομολόγου που επικαλούνται οι ίδιες πληροφορίες, εξηγώντας τη στάση αναμονής που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στο κλίμα αστάθειας που παρουσίασαν οι αγορές. «Εδώ και δύο ημέρες επανεπιβεβαιώνουμε προσφορές από τους επενδυτές. Είναι η φυσιολογική διαδικασία», πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ενός τραπεζίτη που δεν κατονομάζεται, η σημερινή ημέρα θεωρήθηκε καλή για έξοδο στις αγορές, καθώς «δεν αναμένονται μακροοικονομικές ανακοινώσεις.
 
«Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή» στην οικονομική ιστοσελίδα.
 
 
 
Πηγή: thepressproject.gr