«Μίνωας 2024»: Θα αναδειχθεί άραγε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών;

9:55 π.μ. - Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τετ, 24/55/2024
Image: «Μίνωας 2024»: Θα αναδειχθεί άραγε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών;

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών, π.χ. Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία, ανέφερε στον Ηχώ 99,8 ο Νεκτάριος Παπαδάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας

Για την άσκηση «Μίνωας» που έλαβε χώρα χθες στο νομό Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Νεκτάριος Παπαδάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 12:00 μμ. με διάφορα επεισόδια εντός του νομού μέσα στη μέρα. Οι υπηρεσίες είχαν να αντιμετωπίσουν πτώση βράχων στην Αγία Φωτιά με την καταπλάκωση τουριστικού βαν καθώς και προβλήματα σε 8 τουριστικά καταλύματα της περιοχής. Στη συνέχεια, υπήρξε τσουνάμι με πλημμύρες στην Παχειά Άμμο, κατάρρευση παλαιών οικημάτων, βλάβες σε 10 κτίρια, ένα σχολείο και 8 τουριστικές επιχειρήσεις στην Ιεράπετρα και προβλήματα στην ύδρευση. Για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω, συνεργάστηκαν όλες οι υπηρεσίες, όπως το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η ΔΕΔΔΗΕ και η Αστυνομία.

Η άσκηση βοήθησε στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, στην περιοχή μας ήταν επί χάρτου και όχι επί του πεδίου ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα. Τα πραγματικά προβλήματα είπε, δεν έχουν να κάνουν με την οργάνωση και την συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών αλλά με την υποστελέχωσή τους. Η ενημέρωση και συνεννόηση ανάμεσα στους αστυνομικούς και στα μέλη της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γίνεται με κινητά τηλέφωνα. Σε ένα πραγματικό συμβάν αυτό δεν θα λειτουργήσει καθώς τα κινητά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν σήμα. Το μείζον θέμα λοιπόν είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό και κατάλληλα εργαλεία. Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση των πινάκων για τους χώρους συγκέντρωσης και τον τρόπο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.