«Αποκηρύσσουν» οι αδελφοί του τον αντεισαγγελέα Κανελλόπουλο – «Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις»

9:14 π.μ. - Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023
09:04 π.μ. - Πέμ, 06/14/2023
Image: «Αποκηρύσσουν» οι αδελφοί του τον αντεισαγγελέα Κανελλόπουλο – «Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις»

Τον «αδειάζουν» για τη συνεργασία με Κασιδιάρη τα αδέλφια του - Δείτε τη δήλωσή τους

«Καμία σχέση» απαντούν ρητά και κατηγορηματικά οι Θεόδωρος, Δημήτρης και Θανάσης Κανελλόπουλος, αδελφοί του γνωστού Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου αναφορικά με τις «πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού» τους, δηλαδή την πρόθεσή του να εμπλακεί ενεργά και σε επίπεδο κορυφής, με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Έγκριτοι νομικοί και οι τρεις αδελφοί του γνωστού Αντεισαγγελέα, μέλη μιας κατεξοχήν νομικής οικογένειας, λαμβάνουν δημόσια αποστάσεις και τραβούν μια διαχωριστική γραμμή απέναντι στα όσα κυοφορούνται σχετικά με την πολιτική -πλέον- δράση του αδελφού τους, επικαλούμενοι τα «δημοκρατικά πιστεύω» τους. Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωσή τους, οι αδελφοί Κανελλόπουλοι «αποκηρύσσουν» τις επιλογές του έτερου μέλους της οικογένειάς τους, αναφέροντας πως η δημόσια τοποθέτησή τους αφορμάται από την μεγάλη έκταση που έχει λάβει η συμπόρευση του αδελφού τους με το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους Θεόδωρο Κανελλόπουλο, εν ενεργεία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Κανελλόπουλο, πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και ψάλτη στην Μητρόπολη Αθηνών και Αθανάσιο Κανελλόπουλο, δικηγόρο, πρώην Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην Πρόεδρο της ΕΠΑΕ.

Διπλή απόπειρα αποτροπής

Μάλιστα, οι τρεις αδελφοί του δηλώνουν πως αποπειράθηκαν δύο φορές να αποτρέψουν την εξέλιξη της εμπλοκής του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το κόμμα Κασιδιάρη, τόσο όταν άρχισαν να φουντώνουν οι σχετικές φήμες. «Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αδελφοί Κανελλόπουλοι, περιγράφοντας στη συνέχεια πως «όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας».

Αναλυτικά, η δήλωση:

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Σημειωτέον ότι οι αδελφοί Κανελλόπουλοι, όλοι έγκριτοι νομικοί, είχαν διαχρονική πολιτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ και ουδεμία συσχέτιση έχουν με την πρωτοβουλία του αδελφού τους, ο οποίος μετά την ίδρυση του πολιτικού φορέα «Εάν...» με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα» προχώρησε σε κίνηση «αντικατάστασης» του έγκλειστου στον Κορυδαλλό μετά την καταδίκη του για συμμετοχή σε εγκληματική Οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως ο τέταρτος νομικός της οικογένειας και επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος «εξελέγη» Πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, γνωστοποιώντας ακόμη την πρόθεσή του να αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην ανακήρυξη των υποψηφίων, μιας και ο Ηλίας Κασιδιάρης πρόκειται να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, κάτι που δημιουργεί ζήτημα ακύρωσης της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές.

Πρόεδρος «καμουφλάζ»

Την ίδια ώρα, η νομική εκπροσώπηση του κόμματος Κασιδιάρη από μέρους του κ. Κανελλόπουλου δεν μπορεί να θεωρείται ασύνδετη με βάση τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις, δηλαδή την υπερψήφιση τροπολογίας από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων, σε ηγετικές θέσεις των οποίων υπάρχουν καταδικασμένοι για διακεκριμένα εγκλήματα κατά της πολιτείας, όπως στην περίπτωση Κασιδιάρη. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κανελλόπουλος θα επιχειρήσει να αποδείξει στον Άρειο Πάγο ότι το πέρασμά του στην προεδρία του κόμματος και η αλλαγή της διοικούσας επιτροπής του δεν είναι «καμουφλάζ», προκειμένου να «κρυφτεί» ο πραγματικός ηγέτης, που δεν είναι άλλος από τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπως είναι γνωστό, στην σχετική τροπολογία υπάρχει και η πρόβλεψη απαγόρευσης τέτοιων κομμάτων σε περίπτωση «εικονικής ηγεσίας».

protothema.gr