Χρυσή - Έκκληση να μην καταστραφεί η περίφραξη που προστατεύει τον χώρο των απορριμμάτων

11:25 π.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Παρ, 16/25/2021
Image: Χρυσή - Έκκληση να μην καταστραφεί η περίφραξη που προστατεύει τον χώρο των απορριμμάτων

Θα παρασυρθούν σε στεριά και θάλασσα τονίζει ο Εμμ. Λιαπάκης στον Ηχώ 99,8

Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στη νήσο Χρυσή είναι ένα χρόνια πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια έγινε μια προσπάθεια ώστε τα σκουπίδια να συγκεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, περιφραγμένο, ώστε στη συνέχεια να απομακρύνονται από τον εργολάβο. Ο κ. Λιαπάκης που δηλώνει μόνιμος κάτοικος της Χρυσής αναφέρει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ότι τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και για να απομακρυνθούν χρειάζεται ένα καράβι, είναι σε περιφραγμένο χώρο. Οι πληροφορίες που έχει είναι ότι η Κτηματική Υπηρεσία ή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέλουν να απομακρυνθεί η περίφραξη αυτή με το αιτιολογικό ότι είναι παράνομη. Με ό, τι αυτό όμως συνεπάγεται, και με τον κίνδυνο να παρασυρθούν και να καταλήξουν σε διάφορα σημεία του νησιού και στη θάλασσα, να είναι υπαρκτός, τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο κ. Λιαπάκης ανέφερε ότι δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, δεν υπάρχουν κάδοι ούτε ομπρελοκαθίσματα από την άλλη όμως πολλοί επισκέπτες δεν σέβονται τον χώρο που επισκέπτονται.

Ακούστε εδώ τον κ. Λιαπάκη (Μουγκρή)

-

* Σημείωση - Για το θέμα επικοινώνησε με τον Ηχώ 99,8 εκπρόσωπος της εταιρείας που εκτελεί ταξίδια προς τη Χρυσή με υπεύθυνο τον κ. Θ. Χηνόπουλο, μεταφέροντάς μας πως η εταιρία τους απασχολεί έναν εργαζόμενο ώστε να καθαρίζει και τις δυο παραλίες σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές.