Χωρίς τελειωμό είναι τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

6:39 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Παρ, 23/39/2018
Image: Χωρίς τελειωμό είναι τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Συνολικά το μήνα Νοέμβριο στο ΓΝΑΝ υπάρχουν έξι ημέρες εφημερίας χωρίς εφημερία γενικού χειρουργού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου

Σήμερα Παρασκευή 23/11/2018 δεν  εφημερεύει γενικός χειρουργός με αποτέλεσμα τα χειρουργικά περιστατικά που προσέρχονται στο ΓΝΑΝ να εξετάζονται αρχικά από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και αν κρίνεται αναγκαίο να παραπέμπονται για χειρουργική εξέταση σε άλλα Νοσοκομεία, στο Ηράκλειο και στην Ιεράπετρα
 
Συνολικά το μήνα Νοέμβριο στο ΓΝΑΝ υπάρχουν έξι ημέρες εφημερίας χωρίς εφημερία γενικού χειρουργού, κάτι που συμβαίνει για  πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου.
Ανάλογης έκτασης αναμένεται  να είναι τα κενά και στις εφημερίες του μηνός Δεκεμβρίου, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εδώ και καιρό εκκρεμεί ο διορισμός ενός μόνιμου χειρουργού και οι εργαζόμενοι από το καλοκαίρι είχαν ζητήσει την άμεση πρόσληψη επικουρικού χειρουργού για να καλυφθούν τα κενά, κάτι που δεν έγινε.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για ακόμη μια φορά απευθύνει  έκκληση στους διοικούντες και στους κυβερνώντες να ασχοληθούν με το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, αντί να προβαίνουν σε συνεχείς προπαγανδιστικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας κατάσταση διαφορετική από την πραγματική. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία το ΓΝΑΝ εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας, με ποσοστό κάλυψης προσωπικού μόλις στο 53% των οργανικών θέσεων. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ημερών  ρεπό και άδειας προς τους εργαζόμενους, ενώ  σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αναθέσεις πολλαπλών καθηκόντων διαφορετικών ειδικοτήτων σε ένα εργαζόμενο. Ακόμη υπάρχουν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Νοσοκομείου που υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.
 
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μέσα στο 2018 έχουν προβεί σε συνεχείς κινητοποιήσεις για το θέμα της υποστελέχωσης, κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις για να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση.
 
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ