Χατζάκης: Μελέτη για το brand name της Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ

11:36 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Τετ, 20/36/2024
Image: Χατζάκης: Μελέτη για το brand name της Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, τη νήσο Χρυσή και την ενίσχυση του τουρισμού

Με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην Ιεράπετρα φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας κ. Γιώργος Χατζάκης. Αναφέρθηκε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, στην λειτουργία της Χρυσής και στην προβολή της πόλης ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Σε ερώτηση που τέθηκε ως προς την προβολή της Ιεράπετρας για την αύξηση του τουρισμού, ο ίδιος αναγνώρισε πως είχε γίνει μια προσπάθεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να στηριχθεί στο ήδη υπάρχον σχέδιο αλλά με κάποιες παρεμβάσεις. Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζάκης μας πληροφόρησε πως υπάρχουν συζητήσεις με το ΕΛΜΕΠΑ και μια ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει ως αρμοδιότητα την δημιουργία brand name σε διάφορες περιοχές. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο brand name για την πόλη. Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, το φρούριο του Καλέ θα είναι ανοιχτό για το κοινό το καλοκαίρι μαζί με το σπίτι του Ναπολέοντα.

Αναφορικά με την λειτουργία της Χρυσής, ο ίδιος τόνισε πως η πρόσβαση φέτος θα ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι. Σε ερώτηση σχετικά με την ογκομέτρηση των απορριμμάτων, ο ίδιος απάντησε ότι ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία προκειμένου να λυθεί το ζήτημα ταχύτατα. Σχετικά με την φύλαξη του νησιού, ο κ. Χατζάκης υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς που εμπλέκονται. «Πρόθεση του Δήμου είναι να γίνει ό,τι είναι εφικτό ώστε να λειτουργήσει η Χρυσή του χρόνου με διαφορετικό καθεστώς.»

Κλείνοντας, σε ερώτηση περί των προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Δήμο ο κ. Χατζάκης υπογράμμισε πως δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό για τις παραλίες ώστε να προκαλεί ανησυχία η αποπληρωμή του. «Ωστόσο δεν μπορεί να ασκήσει ο Δήμος ένσταση ώστε να μην προβούμε στην αποπληρωμή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τα πληρώσουμε.» Ως προς το τεράστιο πρόστιμο που επιβλήθηκε για το νέο Δημαρχείο, ο ίδιος τόνισε πως αν τελικά πληρωθεί από τον Δήμο, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα και ελπίζει να το αποφύγουμε.