Χαρδαλιάς: Μακριά από το Lockdown, στο τραπέζι μάσκα παντού και sms για ηλικιωμένους

2:17 μ.μ. - Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Παρ, 25/17/2020
Image: Χαρδαλιάς: Μακριά από το Lockdown, στο τραπέζι μάσκα παντού και sms για ηλικιωμένους

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών. Όπως σας είχε ενημερώσει από χτες το Dikaiologitika News, το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι το τελευταίο μέτρο πριν lockdown στην Αττική.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα βάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να βάλει φρένο στον συνωστισμό στις πλατείες. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Απαγορεύοντας την πώληση του αλκοόλ από τα περίπτερα.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο θα θεσπιστεί ωράριο για τα περίπτερα όλης της Αττικής. Δηλαδή, να κλείνουν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Το ποιο από τα δύο σενάρια θα προκριθεί θα φανεί στη σημερινή ενημέρωση στις 18:00 με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει την τελική απόφαση της κυβέρνησης.

dikaiologitika.gr