Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών στην Σητεία

10:23 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022
10:11 π.μ. - Τετ, 30/23/2022
Image: Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών στην Σητεία

Δείτε αναλυτικά

Από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 27/12/2022 πραγματοποιήθηκε ημερίδα – εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Της Βίας Κατά Των Γυναικών. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Ίτανος υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σητείας Δ.ΕΠ.ΙΣ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα την κ. Μαρία Γιαννακάκη, πρόεδρο της Δ.ΕΠ.ΙΣ., για την πρόσκληση και τόνισε τη σημασία διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων.

Στην τοποθέτηση του μίλησε για την μεγάλη έξαρση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας κρατικών δομών για την οικονομική και κοινωνική προστασία των γυναικών – θυμάτων της έμφυλης βίας. Στην συνέχεια επισήμανε την νομική καθιέρωση του όρου Γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα και την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί ασπίδα προστασίας στην υπόθεση της έμφυλης βίας. Αναφέρθηκε και στο ρόλο της εκπαίδευσης για τα νέα παιδιά προς την κατεύθυνση της πρόληψης ενάντια στην έμφυλη βία. Τελειώνοντας ανέφερε ότι η υπόθεση της βίας κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων των βουλευτών, όλων των κομμάτων και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.