Τζαράκης: Ακρίβεια, πόλεμος και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού βαρίδια για τον τουρισμό

11:01 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Παρ, 10/01/2022
Image: Τζαράκης: Ακρίβεια, πόλεμος και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού βαρίδια για τον τουρισμό

Όχι έργα στην πόλη καλοκαιριάτικα

Η τουριστική χρονιά φαίνεται ότι δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν και τα ξενοδοχεία λειτουργούν με ένα πλάνο που κυλά μήνα – μήνα. Τα δυο χρόνια πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι τουρκικές προκλήσεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον τουρισμό. Τα ξενοδοχεία αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου δεν είναι όλα γεμάτα. Σαφώς τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Με τον πελάτη από πλευράς του να αναζητά την ποιότητα και καλές παροχές υπηρεσιών, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Τζαράκης υπεύθυνος του OSTRIA Resort & Spa, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης

Πρόσθεσε ότι ένα ζήτημα που προέκυψε φέτος ήταν η αδυναμία εύρεσης προσωπικού. Αυτό συνέβη διότι, λόγω της πανδημίας πολλοί αναζήτησαν εργασία σε άλλους κλάδους. Επίσης το ποσό που δίνεται από το ταμείο ανεργίας έχει μειωθεί ενώ έχει συρρικνωθεί και ο χρόνος που δίνεται το επίδομα ανεργίας. Βέβαια μεμονωμένες και καλές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι και αεροπορικές εταιρίες ακυρώνουν πτήσεις γιατί δεν έχουν προσωπικό, ανέφερε.

Επεσήμανε πως, μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το αυξημένο λειτουργικό κόστος που αγγίζει το 18% όταν τα ξενοδοχεία λειτουργούν με πακέτα που έχουν ήδη κλειστεί από την προηγούμενη χρονιά και δεν έχουν συμπεριληφθεί όλες αυτές οι αυξήσεις που προέκυψαν ρήτρα αναπροσαρμογής, καύσιμα, πρώτες ύλες κλπ, είπε ο κ. Τζαράκης.

Σε ότι τους αφορά ως ξενοδοχείο στόχος τους είναι η παροχή αξιόλογων υπηρεσιών προς τους πελάτες. Έχουν φροντίσει ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, έχουν γαλάζια σημαία, μεριμνούν για την καθαριότητα της παραλίας και γενικότερα παρά τις δύσκολες συγκυρίες δεν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει ανεκμετάλλευτα. Αντιθέτως εργάζονται συνεχώς στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους σε συνδυασμό με τον εφοδιασμό των τμημάτων τους με ποιοτικές πρώτες ύλες, ποτά και τρόφιμα.

Στάθηκε στη συνέχεια στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, με έργα σε εξέλιξη με την όποια όχληση αυτά δημιουργούν σημειώνοντας οτι δεν θα πρέπει να γίνονται έργα εν μέσω καλοκαιριού. Τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα την ανάγκη να αναβαθμιστεί και αναδειχθεί η Κάτω Μερά. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος Ιεράπετρας τρέχει μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και αυτό είναι σημαντικό , σημείωσε ωστόσο ότι η πόλη χρειάζεται αναβάθμιση και ένα πλάνο σε βάθος 20ετίας.