Tripadvisor: Η Κρήτη στην 3η θέση των πιο… «καυτών» προορισμών στον κόσμο

2:48 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
02:02 μ.μ. - Πέμ, 27/48/2020
Image: Tripadvisor: Η Κρήτη στην 3η θέση των πιο… «καυτών» προορισμών στον κόσμο

Λονδίνο, Παρίσι και μετά… Κρήτη

Τους 25 πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης ανακοίνωσε και φέτος η γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα tripadvisor, με βάση με τις απόψεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, όπως συνοψίζονται στα Travellers’ Choice Awards (κατηγορία προορισμών).

Ειδικότερα, η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους 25 δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για το 2020. Στους 25 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου για το 2020, η Κρήτη καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ η Ρόδος την 18η.

Επιπλέον, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κρήτη παραμένει τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός για το 2020, ακολουθεί η Ρόδος στη θέση 10 ενώ στην 15η θέση εμφανίζεται η Σαντορίνη.

Στην υποκατηγορία των προορισμών στη μόδα παγκοσμίως, η Ζάκυνθος αναδεικνύεται ως ο 8ος πιο «trending» προορισμός για την εφετινή χρονιά, ενώ στην υποκατηγορία ανερχόμενων προορισμών, η Νάουσα της Πάρου έρχεται πέμπτη στον κόσμο.

Οι δύο υποκατηγορίες βραβείων σε προορισμούς (στη μόδα και ανερχόμενοι) εισάγονται φέτος για πρώτη φορά από την tripadvisor, την οποία συμβουλεύονται για τα ταξίδια τους εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Πάντως, όπως γράφουν στο ταξιδιωτικό site για την Κρήτη: «Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού».

Αναλυτικά οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2020:

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρίσι, Γαλλία

Κρήτη, Ελλάδα

Μπαλί, Ινδονησία

Ρώμη, Ιταλία

Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Σικελία, Ιταλία

Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι

Βαρκελώνη, Ισπανία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Γκόα, Ινδία

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Δομινικανή Δημοκρατία

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Ανόι, Βιετνάμ

Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Χόι Αν, Βιετνάμ

Ρόδος, Ελλάδα

Αβάνα, Κούβα

Σιέμ Ριπ, Καμπότζη

Μαρακές, Μαρόκο

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Τόκιο, Ιαπωνία

Κιότο, Ιαπωνία

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Πηγή: tornosnews.gr