Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης

12:02 μ.μ. - Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Τρί, 17/02/2022
Image: Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης

Την Παρασκευή 20η Μαΐου 2022, θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο

Την Παρασκευή 20η Μαΐου 2022, θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 22α Μαΐου 2022 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Την Παρασκευή 20η Μαΐου 2022, θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 22α Μαΐου 2022 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Την 22η Μαΐου 2022, θα εορτασθεί φέτος και η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα, και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου.

Οι παραπάνω εορτασμοί, δεδομένων των συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, για το λόγο αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις να τονιστεί η μεγάλη σημασία τους.

Το πρόγραμμα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, περιλαμβάνει τα εξής:

Σημαιοστολισμό που ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 20ης Μαΐου, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου.

Κατά τις νυκτερινές ώρες της 20ης , 21ης και 22ας Μαΐου φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειάς, των χώρων του λιμανιού και των πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20η ΜΑΪΟΥ 2021

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία με θέμα το ιστορικό της επετείου, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ισχύουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22α ΜΑΪΟΥ 2021

Ώρα 08:00:

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τριμελές άγημα Προσκόπων και Οδηγών.

Ώρα 10:00:

Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, ο ραδιοφωνικός παραγωγός & μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου, κ. Παύλος Παπαδόπουλος.

Ώρα 10.30

Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων

Κατάθεση Στεφάνων από τους:

Τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τους Εκπροσώπους κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Λασιθίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δ/ντη Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Εκ/πο Συλλόγου Μικρασιατών & Ποντίων Λασιθίου, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Αγίου Νικόλαου της ΠΕΑΕΑ, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Εφέδρων Οπλιτών, εκ/πο ΕΑΑΝ Ν. Λασιθίου, εκ/πο Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», εκπρόσωπο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, τον εκ/πο Λυκείου Ελληνίδων, τον εκ/πο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τοπ. Τμήμα Αγ. Νικολάου, τον Έφορο Προσκόπων, τον Έφορο Οδηγών, τον Πρόεδρο του

Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Ξένος υπεύθυνος Φ.Α.ΣΧ.Α.

Ώρα 20.00:

Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τριμελές άγημα Προσκόπων

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις,

Άγιος Νικόλαος 16-05-2022

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ