Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων στην Κρήτη

11:43 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
11:03 π.μ. - Τρί, 26/43/2019
Image: Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων στην Κρήτη

Ο λαός μας λέει πως το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος. Από ότι φαίνεται όμως στην αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού της κ. Αραχωβίτη, δεν υπάρχει ούτε πάτος

Ο συγκεκριμένος υπουργός «άστραψε και βρόντηξε» πάλι κατά την κάθοδό του σε Ηράκλειο και Λασίθι. Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη κάθοδο του στα Χανιά, με τη λογική της Μαρίας Αντουανέττας, είπε στους κατεστραμμένους από τις καταιγίδες αγρότες και κτηνοτρόφους, που έχασαν ακόμα και τις προμήθειες τους σε τρόφιμα, ότι για να τους αποζημιώσει η κυβέρνηση μέσω ΕΛΓΑ πρέπει να αποπληρώσουν πρώτα τα χρέη τους. Τώρα ακολούθησε επιχειρηματολογία αντίστοιχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή φταίνε οι μικρομεσαίοι αγρότες που κατά εκατοντάδες ξεκλήρισε η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, κατηγορώντας τους μάλιστα πως αντί να αξιοποιούν τις ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, τις έκαναν BMW και Μερσεντές.
Χωρίς τσίπα, ισχυρίστηκε πως η ΕΕ από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα έδωσε πολλά δις στον πρωτογενή τομέα τα οποία όμως δεν δόθηκαν για τις αναγκαίες επενδύσεις αλλά για να ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών. Δηλαδή κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους αγρότες ότι φταίνε για το ξεκλήρισμα τους γιατί δεν έκαναν επενδύσεις αλλά προτίμησαν να διασφαλίσουν το ψωμί και την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους.
Επιπλέον, για το μεγάλο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης του για την μείωση των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ, ξέχασε να πει πως αυτό αφορά μόλις το 8% των αγροτών, κυρίως των μεγάλων. Δηλαδή και αυτό το μέτρο είναι ευθυγραμμισμένο με την φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Της πολιτικής που μόνο για το 2019 προβλέπει την επιδότηση των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων με 1,2 δις ευρώ για φοροαπαλλαγές στα καύσιμα, την ίδια ώρα που αρνείται πεισματικά στους μικρομεσαίους αγρότες το αντίστοιχο αίτημα όπως αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα για μέτρα μείωσης του τεράστιου κόστους παραγωγής (κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία, ζωοτροφές κα, επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών των αγροτοκτηνοτροφικών προιόντων στο μικρομεσαίο παραγωγό) που αφορούν την ίδια της επιβίωσή τους. 
Τα αιτήματα που τους έβγαλαν στα μπλόκα για πάνω από 20 μέρες για τα οποία αντιμετώπισαν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία του ίδιου και την κυβέρνησης του, λέγοντας τους ότι δε πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί περνάνε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να μην γίνουν θύματα για μια ακόμα φορά της προσπάθειας προεκλογικής εξαπάτησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού στις επερχόμενες περιφερειακές-δημοτικές εκλογές, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όταν αυτές γίνουν.