Το Ενυδρείο Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του σε παιδιά από κοινωνικές δομές

6:21 μ.μ. - Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Παρ, 30/21/2018
Image: Το Ενυδρείο Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του σε παιδιά από κοινωνικές δομές

Η επίσκεψη, που είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης εν όψει των εορτών του Πάσχα

Τον «μαγικό» κόσμο του Ενυδρείου Κρήτης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα από κοντά 585 παιδιά που φιλοξενούνται σε 19 ανοικτές και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας από όλο το νησί.
 
Η επίσκεψη, που είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης εν όψει των εορτών του Πάσχα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ενυδρείου, ενώ τους προσφέρθηκαν και δώρα.
 
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη ευχαριστώντας τα παιδιά, τους συνοδούς τους, και τη διοίκηση του Ενυδρείου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση, ανέφερε: «Όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις ανοιχτές και στις κλειστές δομές της Κρήτης προσκλήθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ενυδρείο Κρήτης, οργανώνοντας αυτή τη μικρή γιορτή που έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προκειμένου να τους ευχηθούμε για το επερχόμενο Πάσχα, προσφέροντας τους παράλληλα ένα μικρό δώρο, σακίδια πλάτης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για ψυχαγωγία είτε για αθλητισμό. Παράλληλα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί πολλά από τα παιδιά που ξεναγήθηκαν σήμερα δωρεάν στο Ενυδρείο Κρήτης, είδαν τα εντυπωσιακά εκθέματα για πρώτη φορά».
 
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, Σπύρος Επιτροπάκης, από την πλευρά του τόνισε: «Στο πλαίσιο της πασχαλινής γιορτής φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε και ένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καλέσαμε όλα τα ιδρύματα της Κρήτης των κλειστών και ανοικτών δομών, ούτως ώστε να δουν τον χώρο, να παρουσιαστούν η χλωρίδα και η πανίδα υποθαλάσσια της Κρήτης και να μοιραστούν τα δώρα που έχουμε πάρει για τα παιδιά το φετινό Πάσχα».
 
 
neakriti.gr