Το English Institute G. Avramopoulou καλωσορίζει το Κυριακάτικο Σχολείο Βουλγαρικής γλώσσας

12:43 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Δευ, 12/43/2022
Image: Το English Institute G. Avramopoulou καλωσορίζει το Κυριακάτικο Σχολείο Βουλγαρικής γλώσσας

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών & της Πρεσβείας της Βουλγαρίας

«Άνθρωπος χωρίς γνώση των καταβολών του είναι δέντρο χωρίς ρίζες»

*Ελένη Τσαμαδού 27/05/2021

Με μεγάλη μας χαρά, σας ενημερώνουμε ότι το English Institute G. Avramopoulou καλωσόρισε εχθές 11 Σεπτεμβρίου 2022 τους μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου!

Το Κυριακάτικο Σχολείο Βουλγαρικών είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών & της Πρεσβείας της Βουλγαρίας.

Στόχος του είναι μαθητές ηλικίας τεσσάρων έως δεκαεννέα ετών με καταγωγή από την Βουλγαρία, που ζουν και φοιτούν σε σχολεία άλλων χωρών, να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα και να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό τους .

hxonews

Το English Institute G. Avramopoulou , γνωρίζοντας ότι η γνώση της μητρικής γλώσσας αποτελεί την βάση για να προχωρήσει κανείς στην εκμάθηση οποιασδήποτε άλλης, προσέφερε με χαρά το χώρο και τον εξοπλισμό του. Πεποίθηση μας είναι ότι η βαθύτερη και καλύτερη κατανόηση του πολιτισμού που προέρχεται ο κάθε άνθρωπος αποτελεί εχέγγυο για τον σεβασμό άλλων πολιτισμών και λαών.

hxonews

Για τους λόγους αυτούς, ο χώρος μας κάθε Κυριακή θα προσφέρεται δωρεάν για μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού της Βουλγαρίας. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός είναι η καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας και ιστορίας της Βουλγαρίας, Meriam Peshova, η οποία είναι και πρόεδρος του πολιτιστικού συνδέσμου Ελληνοβουλγαρικής φιλίας και συνεργασίας στην Ελλάδα.

hxonews

Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος και οι γονείς τους, καθώς και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Ιεράπετρας που προσκλήθηκαν, γνώρισαν τις εγκαταστάσεις μας και την κυρία Meriam Peshova.

hxonews

Ελπίζουμε να έχουμε συχνά την ευκαιρία να βάζουμε το λιθαράκι μας σε κάθε σημαντική προσπάθεια που προωθεί την γνώση και την εκπαίδευση, τα πιο σπουδαία εργαλεία για τα παιδιά μας και την κοινωνία.

Μετά τιμής,

Αβραμοπούλου Γεωργία