Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην πόλη Nikosia της Σικελίας στο πλαίσιο Erasmus+

10:57 π.μ. - Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τετ, 24/57/2023
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην πόλη Nikosia της Σικελίας στο πλαίσιο Erasmus+

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Train Your Brain»

Μετακίνηση σε Εrasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην πόλη Nikosia της Σικελίας

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν κινητικότητα erasmus+ στην πόλη Nikosia της Σικελίας από τις 15 έως και τις 21 Μαρτίου 2023. Η κινητικότητα έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΚΑ229 με κωδικό 2020-1-TR01-KA229-093559_3 και τίτλο: «Train Your Brain».

hxonews

Σε αυτήν την κινητικότητα η ελληνική ομάδα, αποκόμισε άριστες εντυπώσεις από την οργάνωση ,τη φιλοξενία και την εξάσκηση όχι μόνο του «εγκεφάλου» αλλά και της καρδιάς και της ψυχής της. Στις όμορφες, εμπνευσμένες και πρωτότυπες παρουσιάσεις των σχολείων που συμμετείχαν κυριάρχησε το πνεύμα όσων μας ενώνουν ως λαούς της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Και είναι πολλά τα σημεία αυτά.

hxonews

Οι Σικελοί μαθητές και μαθήτριες μάς ξενάγησαν στον τόπο τους με περισσή χάρη και προθυμία τόσο στην πανέμορφη Nikosia και άλλα ορεινά χωριά της Σικελίας,όσο και στο Παλέρμο.Μας εντυπωσίασε η ιστορία και ο πολιτισμός της Σικελίας,το παλάτι που στεγάζεται το σικελικό Κοινοβούλιο,η πανέμορφη Cappella Palatina,η Villa del Casale,μνημείο της UNESCO,με τα μοναδικά στον κόσμο σε ομορφιά ,τέχνη και ποσότητα μωσαϊκά της.Επιπλέον,ενημερωθήκαμε για το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα και ξεναγηθήκαμε σε τοπικές επιχειρήσεις με άριστες εντυπώσεις από την οργάνωση και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων της Σικελίας. Παράλληλα, εργαστήκαμε σε πολλά ειδικά σχεδιασμένα και αρκετά απαιτητικά workshops στο σχολείο ,προωθώντας την εξέλιξη του προγράμματός μας.

hxonews

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Nikosia της Σικελίας,τους υπέροχους γονείς που φιλοξένησαν τα παιδιά μας, τους συναδέλφους του σχολείου I.I.S Alessandro Volta και ιδιαιτέρως την υπεύθυνη του προγράμματος Train Your Brain στη Nikosia: Maria de la Porta!

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ERASMUS+ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews