Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας σε πρόγραμμα Erasmus+ για τα Μαθηματικά

9:36 π.μ. - Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018
09:12 π.μ. - Κυρ, 09/36/2018
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας σε πρόγραμμα Erasmus+ για τα Μαθηματικά

Με τίτλο «The Queen is only one: Mathematics»

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετέχει ως εταίρος σε πρόγραμμα Erasmus+ και συγκεκριμένα στη Δράση ΚΑ2/ «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» με τίτλο «The Queen is only one: Mathematics». Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν το Λύκειο Zespol Szkol w Dabrowie Bialostockiej της Πολωνίας ως συντονιστικό σχολείο και το Λύκειο Ibrahim Ozaydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi της Τουρκίας.
 
Ο κύριος στόχος του σχεδίου είναι να ενισχυθούν τα συναισθήματα και οι δεξιότητες των μαθητών προς τα μαθηματικά, καθώς επηρεάζουν καθοριστικά την όλη διαδικασία διδασκαλίας- μάθησης τους. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να χρησιμοποιούν τα μαθηματικά για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων στη ζωή τους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες στρατηγικές διδασκαλίας.
 
Πρόκειται για μαθηματικές αποδράσεις όπου με τη Χρυσή Τομή ή αλλιώς Χρυσή Αναλογία και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία όπως εννοιολογικούς χάρτες, παζλ, σταυρόλεξα,κατασκευές θα μελετήσουμε τη συμμετρία στη φύση, στον αθλητισμό, στην τέχνη/αρχιτεκτονική, μουσική, βιολογία και στην οικονομία. Το σχολείο μας είναι ήδη από την προηγούμενη χρονιά συντονιστής σε ένα πρόγραμμα ΚΑ2 σε συνεργασία με έξι χώρες με τίτλο «Life and Job Skills for Successful Europeans», όπου τον Οκτώβριο θα υποδεχτούμε τους εταίρους μας στο σχολείο μας και στην όμορφη πόλη της Ιεράπετρας.
 
Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+
1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας