Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας για το ERASMUS+ στην Πορτογαλία

12:14 π.μ. - Τρίτη, 15 Μαΐου 2018
12:05 π.μ. - Τρί, 15/14/2018
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας για το ERASMUS+ στην Πορτογαλία

Στην όμορφη πόλη, Φάρο της Πορτογαλίας το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας πραγματοποίησε τη τρίτη διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

Στην όμορφη πόλη, Φάρο της Πορτογαλίας το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας πραγματοποίησε τη τρίτη διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος  ERASMUS+ στη Δράση ΚΑ2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «Life & Job Skills for Successful»(LJSSE) σύμπραξη με άλλες 5 χώρες Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία (Τενερίφη-Κανάρια Νησιά), Πορτογαλία και Αυστρία .  Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικό, όπως επίσης και το ενδιαφέρον σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή, στην επιτυχημένη κοινωνική ενσωμάτωση του καθώς και στις δεξιότητες ζωής και εργασίας που θα εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση από τη ζωή του σχολείου σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, αλλά και τη γνωριμία και συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων χωρών της Ε.Ε.
 
Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Erasmus+ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και κουλτούρας μεταξύ των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ οργανισμών διαφορετικών χωρών, καθώς και η ενεργοποίηση των νέων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσω του προγράμματος έγιναν γνωριμίες και δημιουργήθηκαν νέες φιλίες μέσα από συναναστροφές και συνεργασίες. Το πρόγραμμα της συνάντησης αποτελούνταν από  δράσεις και περιλάμβανε  τις παρουσιάσεις στο σχολείο όπως το Λεξικό για Δεξιότητες Εργασίας και Ζωής, το Ιnfographics, τα Comic, το Digital Magazine, τις Συνεντεύξεις εργαζομένων αλλά και επιχειρηματιών κ.α. Καθώς επίσης  και πολλές άλλες δραστηριότητες όπως: συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές, μουσικά δρώμενα, αθλητικές δράσεις όπως κανό και παιχνίδια συνεργασίας, απόδρασης, ξεναγήσεις σε μουσεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος. Επισκέψεις σε επιχειρήσεις με ιδιαίτερης σημασίας αυτήν στο  Corkfactory (Nova Cortiça) in São Brás de Alportel. Τέλος η υπέροχη και μοναδική περιοχή της Algarve (Vilamoura, Albufeira, Portimão, Lagos and Sagres) να επισφραγίζει τις επισκέψεις μας.
 
Οι μαθητές έζησαν μια σπουδαία και πρωτόγνωρη  εμπειρία φιλοξενούμενοι σε τοπικές οικογένειες  των μαθητών, όπου είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν σημαντικά τις δεξιότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και τις γνώσεις ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Οι εκπαιδευτικοί  βελτίωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, ενίσχυσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.
 
Οι εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος και συντόνισαν το πρόγραμμα ήταν οι: Ξυλούρη Ελένη, Πουλής Γεώργιος, Δρετάκη Δέσποινα και Χαρίτου Αμαλία συνοδεύοντας και μαθητές.
 
Μπορείτε να επιστεφτείτε και να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του προγράμματος  στην ιστοσελίδα,  στο ιστολόγιο και στο etwinning και στο Facebook παρακάτω.
 
http://erasmusplus.gym-kokkinochoria-amm.schools.ac.cy/
 
http://ljsse.blogspot.gr/
 
https://twinspace.etwinning.net/51758/home
 
Facebook  Erasmus: Life And Job Skills For SE
 
 
 
Η Παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ 1ου Λυκείου Ιεράπετρας