Τι λέει πατέρας για τον Ιρανό που παρενοχλούσε μαθήτριες

6:11 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
06:12 μ.μ. - Δευ, 12/11/2016
Image: Τι λέει πατέρας για τον Ιρανό που παρενοχλούσε μαθήτριες

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων κοριτσιών, σε σχολείο των Αρχανών

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθεται την Τρίτη (13/12) ένας 46χρονος άνδρας ιρανικής εθνικότητας, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε τουλάχιστον 8 μαθήτριες του Γυμνασίου των Αρχανών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά συνολικά οκτώ μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Αρχανών, σε διάστημα δύο ημερών.
 
Ο 46χρονος, ο οποίος βρισκόταν στις συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις, καθώς εργαζόταν ως επιβλέπων μηχανικός σε έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη, φέρεται να θώπευε τα κορίτσια σε ευαίσθητα σημεία:
 
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος καλούσε ξεχωριστά κάθε μια από τις μαθήτριες που "έβαζε στο μάτι", στο χώρο της αποθήκης, με πρόσχημα να του παράσχουν βοήθεια στις εργασίες του.
 
Εκεί ο 46χρονος φέρεται να ανέβαζε τα κορίτσια σε θρανίο για να τον βοηθήσουν να κάνει μετρήσεις καθώς αυτός δήθεν δεν "έφτανε", και στη συνέχεια να τα παρενοχλούσε σεξουαλικά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένα από τα κορίτσια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει σε καθηγήτρια του σχολείου τα όσα φέρεται να έζησε στα χέρια του κατηγορούμενου.
 
 
Με τη βαλίτσα στο χέρι
 
Αφού άνοιξαν τα στόματα, οι Αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν και τελικά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 46χρονο στη συνοικία της Φορτέτσας Ηρακλείου.
 
Ο κατηγορούμενος -ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών- φέρεται να είχε εξαφανιστεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
 
Ωστόσο, μερικά 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου του 2016 συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί τον εντόπισαν -κυριολεκτικά- με τη βαλίτσα στο χέρι, έτοιμο να εξαφανιστεί από το Ηράκλειο.
 
Ο 46χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για να απολογηθεί. Κατά την απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια, η οποία -με τη σύμφωνη γνώμη- της Εισαγγελέως, αποφάσισε την προσωρινή κράτησή του.
 
Ο 46χρονος δικάζεται την Τρίτη (13/12)  για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
 
 
Έκκληση προς όλους τους γονείς
 
Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ένας από τους γονείς των κοριτσιών που φέρονται να έπεσαν θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του 46χρονου, επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους.
 
«Ευτυχώς που τα κορίτσια φορούσαν παντελόνια κι όχι φούστες. Μόνο αυτό σας λέω» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος γονέας.
 
Εξάλλου, ο γονέας απηύθυνε μέσω της «Ν.Κ.» κάλεσμα προς όλους τους γονείς, τους αρμόδιους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της πόλης, αλλά και γενικότερα σε όλη την τοπική κοινωνία να σταθούν στο πλάι τους έμπρακτα στην επίμαχη υπόθεση.
 
«Στη θέση των δικών μας παιδιών, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και γι' αυτό το λόγο ζητούμε τη στήριξή του» ανέφερε με αγωνία ο γονέας που μίλησε στη «Ν.Κ».