Τι είναι η μετάλλαξη αγγλικού τύπου του κορωνοϊού; - Από τον Dr. Παναγιώτη Σαρρή

10:21 π.μ. - Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Δευ, 25/21/2021
Image: Τι είναι η μετάλλαξη αγγλικού τύπου του κορωνοϊού; - Από τον Dr. Παναγιώτη Σαρρή

9 τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Κρήτη

Για την μετάλλαξη αγγλικού τύπου του κορωνοϊού, μετά τα 9 κρούσματα στην Κρήτη, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Dr. Παναγιώτης Σαρρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής του IMBB-ΙΤΕ, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.

Ο κος Σαρρής ανέφερε στην εκπομπή "Καλημέρα Λασίθι" με την Μαρία Τσαγκαράκη ότι: "Μετάλλαξη σημαίνει ότι αλλάζει ο ιός προκειμένου να επιβιώσει. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο ιός αγγλικού τύπου μέχρι στιγμής έχει μεταλλαχθεί 21 φορές και άλλες τόσες ο ιός αφρικανικού τύπου.

Αυτός ο νέος τύπος ιού (αγγλικού τύπου) δεν είναι πιο θανατηφόρος αλλά μεταδίδεται πιο εύκολα με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερους ασθενείς σε ένα ήδη υπερφορτωμένο σύστημα υγείας. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αφρικανική μετάλλαξη του ιού".

Ο κος Σαρρής τοποθετήθηκε και στην χορήγηση της κολχικίνης, και τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα "γελάει" και πως δεν έχουν επιστημονικά δεδομένα για την χορήγησή της. Θα είναι φιάσκο. Είναι πρόωρη η έγκριση της καθώς δεν μπορεί να χορηγηθεί με αντιβιοτικά".

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κος Σαρρής ανέφερε: "Τα σχολεία ανοίγουν για να ξανακλείσουν. Δεν μπορώ μέσω της επιστημοσύνης μου να καταλάβω τις αποφάσεις της πολιτείας αφού τα παιδιά είναι υπερμεταδότες του ιού".