Τι δεσμεύτηκε ο Γ. Μανουσάκης για την καταγραφή περιστατικών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:34 π.μ. - Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Τρί, 20/34/2022
Image: Τι δεσμεύτηκε ο Γ. Μανουσάκης για την καταγραφή περιστατικών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δηλώσεις στον Ηχώ 99,8 του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, μέλους του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκλέχθηκε από την ΕΑΣ (ΜΕΤΑ) ο κ. Γιώργος Μανουσάκης , πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Για μένα, είπε ο κ. Μανουσάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8, είναι τιμή ότι για πρώτη φορά από τον νομό Λασιθίου εκλέχθηκε εκπρόσωπος στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Εκείνο που επιθυμώ είναι να μεταφέρω στο συμβούλιο τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στις διεκδικήσεις τους είναι το μισθολογικό καθώς οι μισθοί από το 2012 είναι καθηλωμένοι και σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό η συρρίκνωση του μισθού είναι μεγάλη. Επίσης ενώ στον ιδιωτικό τομέα δίνονται δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον δημόσιο τομέα. Επιπλέον, έχουν πολλά χρόνια να γίνουν κρίσεις και θα πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, η εργασιακή ανασφάλεια κ.α. Τα θέματα αυτά απασχολούν και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όπου επίσης εκτός των μισθολογικών παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Σχολίασε στη συνέχεια τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, λέγοντας ότι ο υπουργός φαίνεται να προετοιμάζει τον κόσμο για το τι πρόκειται να έρθει στην υγεία στο Λασίθι εάν η Ν.Δ. επανεκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας. Αναμένεται πάντως να βγει κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων για το θέμα. Άποψή του πάντως είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και το κάθε νοσοκομείο να έχει τη δική του Διοίκηση, υποστήριξε.

Σε άλλο σημείο κ. Μανουσάκης στάθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αν και παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στον εκτελών χρέη Διοικητή, κ. Γιάννη Πετράκη, ιατρό. Υποστηρίζοντας πάντως ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει αδικηθεί ως προς τις προκηρύξεις. Σημειώνοντας ωστόσο αναφορικά με την καταγραφή περιστατικών ότι εάν δεν γίνεται καταγραφή, αυτό είναι πειθαρχικό αδίκημα. Δεσμεύτηκε πάντως να ρωτήσει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων εάν καταγράφονται τα περιστατικά.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Μανουσάκη