Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 19:00 ανοιχτή συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες από την Αγωνιστική Κίνηση

9:32 π.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Δευ, 20/32/2020
Image: Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 19:00 ανοιχτή συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες από την Αγωνιστική Κίνηση

Στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη - Ανοιχτή συζήτηση σε όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούμε από κοινού για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας

Οι πρώτες ανεμογεννήτριες ήδη έχουν εγκατασταθεί μεταξύ Επισκοπής και Βασιλικής ισοπεδώνοντας τους γραφικούς λόφους. Η αλλοίωση-κακοποίηση του τοπίου είναι η πρώτη ορατή αρνητική επίπτωση, ενώ δεν θα αργήσουν να φανούν και οι υπόλοιπες (στην τοπική οικονομία, τη γεωργία, τον τουρισμό, το περιβάλλον). Μπορεί οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής να μην μπόρεσαν, σε πρώτη φάση, να ακυρώσουν την εγκατάστασή τους αλλά δεν παραιτούμαστε. Είμαστε στην αρχή.

Ως «Αγωνιστική Κίνηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων» δηλώνουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας συνεχίζεται για να σταματήσει την εγκατάσταση των 250 -αρχικά- ανεμογεννητριών που έχουν προγραμματίσει να «φυτέψουν» στις κορυφογραμμές του νομού μας, όταν θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ενέργειας.

Την ακύρωση των σχεδίων καταστροφής του τόπου μας μπορεί να αποτρέψει μόνο ο μαζικός, επίμονος, αγώνας (έχουμε άλλωστε πείρα από τον πολυετή αγώνα για το νοσοκομείο μας). Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούμε, σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους κατοίκους συνταχθούν. Η δικαστική οδός όχι μόνο δεν αποτελεί λύση αλλά κοστίζει οικονομικά, αποπροσανατολίζει, συσκοτίζει και καθυστερεί τη δράση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τόσο τα νομοσχέδια που ψηφίζονται όσο και οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι αρνητικές για τα λαϊκά συμφέροντα.

Καλούμε τους κατοίκους τη περιοχής μας να μην επαναπαυτούν περιμένοντας δικαίωση από τα δικαστήρια, να μην υποκύψουν στις δυσκολίες, να μην απογοητεύονται αλλά να συστρατευτούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Μάχες μπορεί να χάνονται, το θέμα είναι στον πόλεμο που καταστρέφει τον τόπο μας να βγούμε νικητές. Για τη νίκη απαιτείται αποφασιστικότητα, μαζικότητα, ενότητα και σταθερότητα στον στόχο.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 7.00μμ στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούμε από κοινού για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας. Να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε τη δράση και την αντίστασή μας.

Κόντρα σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο να να αυγατίσουν τα ευρώ στις τσέπες τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες, εμείς παλεύουμε για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας και να κερδίσουμε τον τόπο μας σώζοντάς τον από την καταστροφή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ