"Τελευταία φορά..." | Με ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων

9:53 π.μ. - Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τετ, 06/53/2024
Image: "Τελευταία φορά..." | Με ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της παράστασης και το θεατρόφιλο κοινό

Η θεατρική παράσταση “Τελευταία φορά…” είναι η δεύτερη παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας για το 2024 η οποία παρουσιάστηκε στις 2-3 και 4 Μαρτίου στην κατάμεστη, κάθε βράδυ, αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο παραστάσεων.

hxonews

Ένα έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία της κυρίας Πόπης Δασκαλάκη, η οποία κατάφερε με την βοήθεια της χορογράφου Νατάσας Αρέθα, να αποδείξει ότι ακόμα και για ένα θέμα βαρύ, δύσκολο και κρυμμένο στις σιωπές όπως είναι η έμφυλη βία και κάθε είδους βία, υπάρχει ένας τρόπος απλός και κατανοητός να το αφηγηθείς και να το παραστήσεις επι σκηνής. Εξι γυναίκες στάθηκαν απέναντι στο κοινό περήφανες αλλά και ταπεινωμένες, δίνοντας κουράγιο σε όσες βρίσκονται σε παρόμοια θέση, να μην φοβηθούν και να σπάσουν τη σιωπή τους. Η παράσταση έχει μόνο γυναίκες αλλά απευθύνεται και νεύει συμφιλιωτικά προς τους άντρες γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες βίαιοι από τη φύση τους αλλά ότι όλοι οι άνδρες έχουν ρόλο και ευθύνη για να μπει ένα τέλος στη βία κατά των γυναικών.

hxonews

Το χειροκρότημα ήταν θερμό κάθε βράδυ, τα συγχαρητήρια γενναιόδωρα και ο προβληματισμός εμφανής στο βλέμμα των θεατών που πήραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα μαζί τους, χωρίς πλέον να μπορούν να το αγνοήσουν.

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της παράστασης και το θεατρόφιλο κοινό, που τίμησε με την παρουσία του το απαιτητικό αυτό θεατρικό εγχείρημα και ζητάει την κατανόηση όσων δεν ήταν δυνατό να παρακολουθήσουν αυτήν την παράσταση.

Εκ μέρους του συλλόγου

Η πρόεδρος

Σοφία Τσαντηράκη