Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πρότασης του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

9:08 π.μ. - Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017
09:08 π.μ. - Τετ, 02/08/2017
Image: Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πρότασης του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που ενισχύθηκε και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, απέδωσε τους πρώτους της καρπούς

Σύμφωνα με την πρόταση  υλοποιήθηκε η συνάντηση της ομάδας εργασίας με την Δ/τρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου .  
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου,  ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και  ένα μέλος  της Επιτροπής Αγώνα,  απετέλεσαν την ομάδα που συναντήθηκε με τη Διοίκηση, δηλαδή την Διευθύντρια  της 7ης ΥΠΕ, την Διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και το  Διοικητή του δικού μας Νοσοκομείου.
 
Παρευρέθηκαν ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  όπως και κάποια  στελέχη της 7ης ΥΠΕ.  Υπήρξε ένας ήρεμος και εποικοδομητικός διάλογος,  που η διάρκεια του ξεπέρασε τις δύο ώρες και με θετικά κατά τη γνώμη του συλλόγου αποτελέσματα,  έτσι ώστε  να αποχωρήσουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία.
 
Τα στοιχεία της αισιοδοξίας αυτής βασίζονται στο γεγονός ότι υπήρξε δέσμευση,  ότι ανοίγει η Παθολογική Κλινική για όλες τις μέρες του μήνα,  με ενίσχυση των εφημεριών από γιατρό, που το επιθυμεί από τον Άγιο Νικόλαο.  Αυτό όμως προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση της οριστικής μετάθεσης του γιατρού αυτού στο Νοσοκομείο μας σε μόνιμη οργανική θέση. Επίσης υπήρξε δέσμευση από πλευράς ΥΠΕ,  ότι από τους 15 γιατρούς που εγκρίθηκαν για την υγειονομική περιφέρεια Κρήτης,  ο ένας θα είναι Παθολόγος για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και ταυτόχρονα προωθείται η προκήρυξη άλλων δύο επικουρικών παθολόγων για το ίδιο Νοσοκομείο.  Αισιόδοξο επίσης είναι το γεγονός ότι προωθούνται νέες θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που θα ενισχύσουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ιδιαίτερα στον Νοσηλευτικό Τομέα αισιοδοξούμε ότι πέρα από το γεγονός,  ότι θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, θα είναι πλέον εφικτό και το άνοιγμα της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας,  που θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα ελαχιστοποιήσει  τις λίστες αναμονής.
 
Η ανακοίνωση ότι δρομολογούνται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας σε  όλη την Κρήτη περιλαμβανομένης και της Ιεράπετρας,  που θα αναλάβουν το μεγάλο κομμάτι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την κάλυψη των αναγκών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο των συμπολιτών μας, μόνο θετική κρίνεται και χαιρετίζεται από τον Σύλλογό  μας. Μόνη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση από πλευράς Δήμου του χώρου στέγασης,  που πρέπει να υπερβαίνει τα 100 τετραγωνικά μέτρα.
 
Στο σύνολο των υπόλοιπων θέσεων του Συλλόγου για το Νοσοκομείο έγινε απλή νύξη και ενημέρωση για επόμενες συναντήσεις με την 7Η ΥΠΕ . Κρίθηκε αναγκαίο η χθεσινή συνάντηση να επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στο θέμα επίλυσης του προβλήματος της Παθολογικής Κλινικής . Προβλέπεται ότι εντός μηνός θα υπάρξει και νέα συνάντηση, που θα αφορά και άλλα θέματα, όπως τα έχει θέσει ο Σύλλογος Φίλων, αφού διασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων  του Νοσοκομείου.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο  Πρόεδρος
Ανδρέας Μαμαντόπουλος