Τα πρώτα ονόματα και το στίγμα του συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο»

11:19 π.μ. - Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
11:02 π.μ. - Παρ, 22/19/2019
Image: Τα πρώτα ονόματα και το στίγμα του συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο»

Αρχές του Μάρτη η παρουσίαση της παράταξης και του προγράμματος - Ο υποψήφιος Δήμαρχος Α. Πετράς στον Ηχώ 99,8

Τα πρώτα ονόματα των ανθρώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς. Πρόκειται για τους Χατζάκης Γιώργος του Μιχαήλ, Κοϊνάς Γιώργος του Μιχαήλ, Δαμασκηνάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη, Φανουράκη Άννα, Λυραράκης Ελευθέριος, Αγγελάκης Γεώργιος του Ιωάννη. Το δε όνομα του συνδυασμού «Ιεράπετρας Δήμος Πρότυπο». Ο κ. Πετράς μίλησε στον Ηχώ 99,8 επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα και σταδιακά  θα ανακοινώνονται τα ονόματα και άλλων υποψηφίων. Έδωσε ένα πρώτο στίγμα του συνδυασμού, μίλησε για τους στόχους τους ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα χωριά τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Προβλήματα τα οποία καταγράφουν και οι προτάσεις τους γα την ανάπτυξη των χωριών θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά τους που σχεδιάζεται και σύντομα, μέσα στον Μάρτη θα παρουσιαστεί. Όπως  είπε , στα χωριά δεν θα κατεβάσουν  ψηφοδέλτια  που θα είναι συνδεδεμένα με τον συνδυασμό,  σημειώνοντας ότι  θεωρούν πως τα χωριά θα πρέπει να έχουν μια δική τους αντιπροσώπευση η οποία να μην είναι αναγκαστικά συνδεδεμένη με μια δημοτική παράταξη. Σχολίασε μάλιστα οτι αυτό που λείπει από την Ιεράπετρα είναι  ο στρατηγικός σχεδιασμός και αυτό θα επιδιώξουν να αλλάξουν. Σε άλλο σημείο  κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν τους ανθρώπους που θεωρούν ικανούς να  εργαστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου και να μην ψηφίσουν με κριτήρια οικογενειακά, κουμπάρους, σύντεκνους κλπ. Αναφέρθηκε και στο θέμα του τουρισμού με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση για την τουριστική ανάπτυξη  της Ιεράπετρας επισημαίνοντας ότι αποσπασματικές κινήσεις δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ιεράπετρα θα πρέπει να αναπτύξει και προωθήσει το brand name της, υποστήριξε.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά:




153
Χατζάκης Γιώργος του Μιχαήλ
 
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1981 και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα, γιος του Μιχάλη και της Σοφίας Χατζάκη. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διαθέτω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με Εξειδίκευση στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά & Ιταλικά και είμαι κάτοχος άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού Α’ Τάξης.  Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στους τομείς των Κατασκευών, του Τουρισμού και της Ενέργειας κατέχοντας την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις επιχειρήσεις του Ομίλου Χατζάκη. Από το 2012 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης και από το 2017 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λασιθίου ως Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Επιχειρήσεων. Ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό – κυρίως με το Μπάσκετ – και έχω μια υπέροχη οικογένεια που με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση, την σύζυγο μου Μαριλένα και τα δυο μου παιδιά Μιχάλη και Δημήτρη.

154
 
Κοϊνάς Γιώργος του Μιχαήλ
 
Γεννήθηκα το Σεπτέμβριο του 1978, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι γιος του αείμνηστου καθηγητή Μιχάλη Κοϊνά, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και αποτέλεσε έναν εκ των στυλοβατών των Κυρβείων, και της Μαρίας, εν ενεργεία εκπαιδευτικού. Είμαι παντρεμένος με τη Χριστίνα Δημοπούλου (τραπεζικό υπάλληλο) και έχουμε μία κορούλα επτά ετών, τη Δήμητρα. Πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά), με πτυχιακή εργασία πάνω στη χρηματοοικονομική διοίκηση. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, είχα σημαντική συνδικαλιστική δράση, διατελώντας Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματός μου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001, περίοδο κατά την οποία διαμόρφωσα σε μεγάλο βαθμό τη δημοκρατική – προοδευτική μου συνείδηση και σκέψη.    Γνώστης,της Αγγλικής γλώσσας.
 
Έπειτα από γραπτές εξετάσεις,ΤΟ2005, ξεκίνησα να εργάζομαι σε Τραπεζικό όμιλο της χώρας. Αποχώρησα το 2018. Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, δραστηριοποιούμαι στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Το 2013, εκλέχθηκα Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυλιάς (πρώτος πρόεδρος του οποίου διετέλεσε ο πατέρας μου), συμβάλλοντας στην προσπάθεια ουσιαστικής αναγέννησής του, καθιστώντας το σύλλογο ένα κύτταρο δράσεων και πολιτισμού στο μικρό χωριό από το οποίο κατάγομαι.  Στην πρώτη μου συμμετοχή σε αυτοδιοικητικές εκλογές, συντάσσομαι με τον ιατρό Αντώνη Πετρά και την παράταξή του, για να κτίσουμε μαζί, την πόλη του αύριο. Την “Πόλη Πρότυπο” για τα παιδία μας.

155

Δαμασκηνάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη 
 
Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών. Ήμουν υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και υπηρέτησα σε διάφορα τελωνεία ανά την Ελλάδα για 35 χρόνια. Ήμουν ο τελευταίος Τελώνης της Ιεράπετρας. Από το 2013 είμαι συνταξιούχος.  Εκλέγομαι ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουρνιών από 1999 επί πέντε συνεχόμενες τετραετίες. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Πετράκη Συνταξιούχος υπάλληλος Ο.Τ.Ε. και έχω ένα γιο τον Γιάννη ( πτυχιούχος  φυσιοθεραπευτής)

156

Φανουράκη Άννα
 
Γεννήθηκα το 1975 και ζω στους καλόγερους της Ιεράπετρας έχω  δύο παιδιά και εργάζομαι  από το 2000 ως ξενοδοχοϋπάλληλος με  ειδικότητα καμαριέρας. Από το 2006 ασχολούμαι με τον συνδικαλιστικό κίνημα συγχρόνως με την ίδρυση του σωματείου ξενοδοχοϋπάλληλων Ιεράπετρας και περιχώρων. Στην αρχή συνεργάστηκα σαν εκλεγμένος  Γραμματέας στο Δ/Σ του σωματίου και τα τελευταία 6 χρόνια είμαι εκλεγμένος Πρόεδρος . Είμαι μέλος του διοικητικού συμβούλιου του εργατικού κέντρου Λασιθίου στη θέση του αντιπρόεδρου από το 2012. Τους Χειμερινούς μήνες απασχολούμε ως  παραγωγός πρώιμων κηπευτικών

157
 
Λυραράκης Ελευθέριος
 
Ετών: 31  ( 01/11/1987)  Τόπος καταγωγής Ιεράπετρα. Σπουδές : Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Nottingham Trent University. Επάγγελμα Ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των Ναυτιλιακών.Ξένες γλώσσες: Αγγλικά. Μέλος Διοικητικού συμβουλίου του Ναυταθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιεράπετρας. Μέλος Διοικητικού συμβουλίου Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων Κατασκευαστών Ειδών Αλιείας και Κατάδυσης.Δραστηριότητες :  Ψάρεμα  – Ιστιοπλοΐα – Μαγειρική

158
 
 Αγγελάκης Γεώργιος του Ιωάννη
 
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα τον Απρίλιο του 1969. Σπούδασα Νοσηλευτική στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Είμαι Διασώστης – Νοσηλευτής από το 2004  Υπεύθυνος του Ε.Κ.Α.Β Ιεράπετρας. Τ. Πρόεδρός Διοικητικού Συμβουλίου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, και νυν Γραμματέας. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου και της Επιτροπής Υγείας του Δήμου. Είμαι παντρεμένος με την Ευγενία Ακαμωτάκη και έχουμε τρείς κόρες την Μαρία την Κρυσταλία και την Ιωάννα.