Τα μαθήματα και η γνωριμία της Ιεράπετρας στο 2ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του BIC

9:12 μ.μ. - Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020
09:08 μ.μ. - Τετ, 19/12/2020
Image: Τα μαθήματα και η γνωριμία της Ιεράπετρας στο 2ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του BIC

Κάπως έτσι οδεύουμε προς το τέλος του 2ου Θερινού Σχολείου!

H τρίτη εβδομάδα του 2ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας-Ιεράπετρα – Αύγουστος 2020, οργανωμένου από το BIC of Crete ξεκίνησε με τη γνώριμη πλέον ρουτίνα για τους συμμετέχοντες, μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και κρητικών χορών.

hxonews

Οι εξωτερικές δράσεις της δεύτερης εβδομάδας παρείχαν σε όλους όσοι μετείχαν αξέχαστες εμπειρίες καθώς συνειδητοποίησαν την αρμονία της κρητικής φύσης, τη διαρκή εναλλαγή τοπίων, τη μικρή απόσταση ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο.

hxonews

Την Τετάρτη 12/8 με οδηγό τη Σοφία Σιδηροπούλου και τη Γεωργία Λαμπράκη συντοπιτίσσες εκπαιδευτικούς, λάτρεις μαζί και γνώστες των φυσικών ομορφιών της περιοχής μας περιηγηθήκαμε στη βορειοανατολική πλευρά του δήμου μας, πεζοπορώντας προκειμένου να ενημερωθούμε για το Χρυσοκάμινο, να απολαύσουμε εσωτερικά τον Θεριόσπηλιο να διασχίσουμε το φαράγγι της Αγριόμαντρας και να κολυμπήσουμε στη μοναδική παραλία της την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η εβδομάδα έκλεισε με τη διάσχιση της Σαρακίνας την Κυριακή 16/8 με τις ίδιες οδηγούς και με εμπλουτισμένη παρέα από μαθητές του Χειμερινού Σχολείου του BIC of Crete αλλά και Έλληνες φίλους.

hxonews

Η Παρασκευή 14/8 επιφύλασσε μια όμορφη έκπληξη στους μαθητές και δασκάλους στο Θερινό Σχολείο, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μάς επισκέφθηκε την ώρα του διαλείμματος, γνωρίστηκε με τους νέους μαθητές, συνομίλησε με όλους δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του σε αυτή την καινοτόμα για την πόλη μας προσπάθεια.

Η τρίτη εβδομάδα θα προσφέρει στους συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο του BIC of Crete επιπλέον δυο περιηγήσεις στη φύση της περιοχής. Την Τετάρτη 19/8 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από το Φαράγγι του Μέσωνα μέχρι και τη Θρυπτή και επίσης το Σάββατο 22/8 θα περιηγηθούμε στην ευρύτερη περιοχή του Σελακάνου. Και οι δύο δράσεις θα γίνουν με την καθοδήγηση της Σοφίας Σιδηροπούλου και της Γεωργίας Λαμπράκη, τις οποίες οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά γνώσης, χρόνου και μετακίνησης.

Κάπως έτσι οδεύουμε προς το τέλος του 2ου Θερινού Σχολείου-Ιεράπετρα – Αύγουστος 2020 του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης (BIC of Crete) σε μια ιδιαίτερη χρονιά από κάθε άποψη.