Συντονισμός δράσεων και σειρά επαφών από τον νέο Διοικητή της Π.Υ. Λασιθίου Ν. Μητσογιάννη

12:38 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Δευ, 08/38/2021
Image: Συντονισμός δράσεων και σειρά επαφών από τον νέο Διοικητή της Π.Υ. Λασιθίου Ν. Μητσογιάννη

Σκέψεις για λειτουργία εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στον Μακρύ Γιαλό

Μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του πριν λίγες ημέρες ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου κ. Ν. Μητσογιάννης είχε σειρά επαφών σε υπηρεσιακό επίπεδο ώστε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες του νομού. Επιπλέον συναντήθηκε με φορείς, Δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ώστε από κοινού να συντονίσουν ενέργειες για την καλύτερη δυνατή συνεργασία σε γενικότερο επίπεδο πολιτικής προστασίας. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μητσογιάννης ανέφερε ότι επισκέφθηκε ήδη αρκετές περιοχές του νομού έχοντας σχηματίσει ένα πρώτο πλάνο δράσεων. Ωστόσο οι επαφές θα συνεχιστούν όπως και οι επιτόπιες επισκέψεις σε περιοχές ώστε να δει και ο ίδιος από κοντά τις ιδιαιτερότητες του νομού, τη βλάστηση , το οδικό δίκτυο, τα τεχνικά μέσα των υπηρεσιών κλπ.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι υπάρχει στις σκέψεις η λειτουργία εποχικού κλιμακίου στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού από Μάιο ως Οκτώβριο ώστε να εξυπηρετείται ακόμα καλύτερα η περιοχή που έχει αυξημένες ανάγκες λόγω και του τουρισμού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κ. Μητσογιάννης αναφέρθηκε ακόμα στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας και το ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί σε υπηρεσία ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τη νήσο Χρυσή την οποία σκοπεύει να επισκεφθεί. Τόνισε ο σχεδιασμός δράσεων έχει ξεκινήσει θα καταθέσει τις προτάσεις του ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τους αρμόδιους σε κεντρικό επίπεδο.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αφενός μεν πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον αφετέρου τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων είναι αυστηρά.