Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας την Τρίτη 28 Μαΐου

10:56 π.μ. - Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Δευ, 27/56/2024
Image: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας την Τρίτη 28 Μαΐου

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Σας προσκαλούμε στις 28 Μαΐου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

1. 2η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 Εισηγητής: (Γεώργιος Χατζάκης)

2. Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Ιεράπετρας στην Τράπεζα Ελλάδος (Εισηγητής: Γεώργιος Χατζάκης)

3. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου 2024(Εισηγητής: Γεώργιος Χατζάκης)

4. Συγκρότηση δημοτικής επιτροπής αγροτικών θεμάτων. (Εισηγητής: Τζουμάκας Νικόλαος)

5. Ρύθμιση οφειλής του Δήμου Ιεράπετρας προς τη ΔΕΗ (Εισηγητής: Γεώργιος Χατζάκης)

6. Β’ Κατανομή Λειτουργικών δαπανών σχολείων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2024(Εισηγητής:Σκουλούδης Ανδρέας)

7. Έγκριση Απολογισμού «Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας» έτους 2023 (Εισηγήρια:Δασενάκη Κυριακή)

8. Επιλογή υδρονομέων άρδευσης θερινής περιόδου για το έτος 2024 (Εισηγητής Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος)

9. Συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας ως Φορέας απασχόλησης στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ για την περίοδο 2024- 2025 (Εισηγητής: Γεώργιος Χατζάκης)

10. Τροποποίηση της με αριθμό 118/2024 απόφαση ΔΣ Ιεράπετρας που αφορά στη

«Συγκρότηση επιτροπής ωφελούμενων Παιδικών Σταθμών –ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ» (Εισηγητής Ανδρέας Σκουλούδης)

11. Καθορισμός κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων για τη μοριοδότηση υποψηφίων βρεφών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς (Εισηγητής Ανδρέας Σκουλούδης)

12. Έγκριση της με αρ.22/2024 απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ι. με θέμα:

«Τροποποίηση της με αρ. 20/2022 απόφαση του Δ.Σ. με θέμα τροποποίηση της από 11-10-2021 Π.Σ. (άρθρου 10) μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας και του Δήμου Ιεράπετρας για το Υποέργο 1 «Νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών έργων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας και Δημιουργία Νέων Λιμενικών Υποδομών, προϋπολογισμού 274.693,02€» (Εισηγητής Μπαχλιτζανάκης Μιχαήλ)

13. Έγκριση της με αρ.23/2024 απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ι. με θέμα: «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού» (Εισηγητής Μπαχλιτζανάκης Μιχαήλ)

14. Έγκριση της με αρ.24/2024 απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ι. με θέμα: «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων εντός ΧΖΛ Μακρύ Γιαλού. (Εισηγητής Μπαχλιτζανάκης Μιχαήλ)

15. Τροποποίηση της με αριθμό 17/2024 απόφασης του ΔΣ Ιεράπετρας που αφορά « Ορισμό εκπροσώπων του Δήμου για συμμετοχή σε γνωμοδοτικές Επιτροπές θεμάτων ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων. (Εισηγητής Μπαχλιτζανάκης Μιχαήλ)

16. Αποδοχή επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ ποσού 48.044,39 ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες ή μη παραλίες (Εισηγητής Χατζάκης Γεώργιος)

17. Δωρεά παραχώρηση χρήσης χώρου σε εθελοντές κτηνιάτρους για την πραγματοποίηση στειρώσεων σήμανσης κλπ αδέσποτων ζώων συντροφιάς για ένα έτος-Σύναψη Σύμβασης (Εισηγητής Σπυριδάκης Μιχαήλ)

18. Μετάθεση ολοκλήρωσης της Σύμβασης, με τίτλο: «Προμήθεια Υπόγειων κάδων- Υποέργο 2, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-Προμήθεια Συστημάτων έξυπνης Πόλης και Βιώσιμης Κινητικότητας (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

19. Μετάθεση ολοκλήρωσης της Σύμβασης, με τίτλο: «Προμήθεια Ενημερωτικών πινακίδων LED» Υποέργο 3, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-Προμήθεια και Εγκατάσταση Στοιχείων Ανάδειξης Ταυτότητας Εμπορικής Περιοχής (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

20. Μετάθεση του χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: «Ενίσχυση μικροκινητικότητας στο Δήμο Ιεράπετρας. (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

21. Χορήγηση παράτασης για το έργο ‘’Κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης στο Δήμο Ιεράπετρας’’ (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ.)

22. Αύξηση συμβατικού χρόνου παράδοσης και ενεργοποίηση της προαίρεσης της προμήθειας ειδών καθαριότητας ,υγιεινής και ευπρεπισμού για τα έτη 2022-2023 του πρώην Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α. Ιεράπετρας (Εισηγητής Περακάκη Φωτεινή).

23. Αύξηση συμβατικού χρόνου παράδοσης και ενεργοποίηση της προαίρεσης της προμήθειας ειδών καθαριότητας ,υγιεινής και ευπρεπισμού για τα έτη 2022-2023 του Δήμου Ιεράπετρας (Εισηγητής Γιακουμάκης Γεώργιος)

24. Τροποποίηση της με αριθμό 37/2024 που αφορά την αίτηση από Παναθηναϊκού Αθλητικού ομίλου ΑμεΑ παραχώρησης χώρου στο κλειστό Δημοτικό σχολείο Σχινοκαψάλων για προπόνηση και προετοιμασία των Αθλητών του τμήματος ΑμεΑ Σκοποβολής του Συλλόγου (Εισηγητής Τζουμάκας Νικόλαος)

25. Παράταση Προθεσμίας Περαίωσης του έργου «Παρεμβάσεις στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΝΠΔΔ ¨ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α. Ιεράπετρας» (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

26. Διόρθωση του υποβληθέντος τεχνικού δελτίου υποέργου του προγράμματος ΚΗΦΗ (Εισηγητής Περακάκη Φωτεινή)

27. Προέγκριση 1ης Τροποποίησης Νομικής Δέσμευσης για το Υποέργο

«Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Ιεράπετρας με την προβολή και ανάδειξη του περιεχομένου της βιβλιοθήκης των χωριών και των μνημείων του Δ.Ιεράπετρας» α/α της πράξης «Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Ιεράπετρας με την προβολή και ανάδειξη του περιεχομένου της βιβλιοθήκης των χωριών και των μνημείων του Δ.Ιεράπετρας με MIS 6003833 (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

28. Έγκριση εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Μακρύ-Γιαλού» με αυτεπιστασία. (Εισηγητής Τζώρτζης Εμμανουήλ)

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Νικόλαος Τζουμάκας