Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με εκπροσώπους φορέων του Ροστόφ της Ρωσίας

7:27 π.μ. - Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
07:02 π.μ. - Πέμ, 06/27/2020
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με εκπροσώπους φορέων του Ροστόφ της Ρωσίας

Πρόταση για αδελφοποίηση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη με την Γενική Διευθύντρια του Περιφερειακού Κέντρου Νεολαίας ROOU και του ταξιδιωτικού Γραφείου kentro LLC της ρωσικής πόλης Ροστόφ του ποταμού Ντον, κας kharkika Natalya, καθώς και με την Εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιφέρειας Ροστόφ και αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του Ομίλου Εταιρειών Καραμπάσεφ, κας Φατίμας Καραμπάσεφ οι οποίες επισκέφθηκαν το Δήμαρχο συνοδευόμενες από τον επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και δημοτικό Σύμβουλο, κ. Αθανάσιο Χηνόπουλο, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο πόλεων στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τις εκπροσώπους των φορέων της πόλης Rostov on Don, μιας πόλης-λιμάνι με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε πρόταση για αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων και διαφάνηκε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές συνεργασίας τόσο στον τουρισμό και στον πολιτισμό, όσο και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Ιεράπετρας.

Η πόλη Rostov είναι μια σημαντική και πολλά υποσχόμενη τουριστική και εμπορική αγορά.

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας και θα συνδράμουν σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τους φορείς για την τιμή που μας έκαναν και ευελπιστούμε για θετικές εξελίξεις στο άμεσο διάστημα».