Συνάντηση Γουλιδάκη με Πυροσβεστική και Αστυνομία εν όψει αντιπυρικής περιόδου

2:16 μ.μ. - Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Τρί, 20/16/2021
Image: Συνάντηση  Γουλιδάκη  με Πυροσβεστική και Αστυνομία εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντικών ομάδων – Ο Διοικητής Π.Υ. Λασιθίου Ν. Μητσογιάννης στον Ηχώ 99,8

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα θέματα ενόψει και της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Λασιθίου που προγραμματίζεται για το τέλος της εβδομάδας με θέμα τις Δασικές Πυρκαγιές.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Ν. Νικολαΐδης προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ο Διοικητής της ΠΥ Λασιθίου κ. Ν. Μητσογιάννης, ο Υποδιευθυντή κ. Κ. Τζαγκαράκη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής της Π.Υ. Λασιθίου ανέφερε οτι όπως στον Άγιο Νικόλαο έτσι και στις υπόλοιπες πόλεις του νομού θα γίνουν συναντήσεις με τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες παίζουν μεγάλο ρόλο στην διαχείριση ενός περιστατικού και η βοήθειά τους είναι σημαντική.

Υπενθύμισε οτι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά από την 1η Μαϊου 2021 που σημαίνει πως από τότε αλλά και μέχρι τέλη Οκτωβρίου απαγορεύεται η φωτιά στην ύπαιθρο. Επεσήμανε ακόμα οτι αυτές τις ημέρες που επιτρέπεται η καύση, πάντα τηρουμένων των μέτρων , θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν περιουσίες, ιδιοκτησίες ή δασικές εκτάσεις. Δεν είχαμε όπως είπε πολλές βροχές, υπάρχει βλάστηση και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Τόνισε επίσης οτι τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παραβάσεων είναι υψηλά. Στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή των εθελοντικών ομάδων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση ενός περιστατικού και εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία.

Ακούστε εδώ τον κ. Μητσογιάννη:

-

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Λασιθίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ι. Γουλιδάκη με τον Υποδιευθυντή κ. Κ. Τζαγκαράκη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου κ. Ν. Μητσογιάννη, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κ. Γεροδήμο, τον κ. Ν. Νικολαΐδη προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, την εκπρόσωπο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου κα Ν. Παγκάλου, τον εκπρόσωπο της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου κ. Εμμ. Κουλουγουσίδη.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με καλεσμένες λόγω μέτρων COVID μόνο τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη σεβόμενος την επιθυμία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου για μια καλύτερη γνωριμία εκ του σύνεγγυς με τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν την περίοδο αυτή ο Διοικητής κ. Ν. Μητσιογιάννης θα επισκεφθεί και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε Ιεράπετρα και Σητεία πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα και πριν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε.Λασιθίου που προγραμματίζεται για το τέλος της εβδομάδας με θέμα τις Δασικές Πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται:

Ότι με την υπ’ αριθμό 18334/185/26-3-21 απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας Μ. Κοζυράκη έχει εγκριθεί η με αριθμό 01/2021 Πυροσβεστική Διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, η οποία καθορίζει ότι από την 01-05-2021 έως και την 31-10-2021 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Κρήτης με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται από την απόφαση αυτή και την Πυροσβεστική Διάταξη 9/2000 όπως ισχύει.