Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας:Το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων επιδιώκει το κλείσιμο των Νοσοκομείων και την απορρόφηση των εργαζόμενων και ειδικά των γιατρών στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

8:10 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
08:11 μ.μ. - Τετ, 29/10/2023
Image: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας:Το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων επιδιώκει το κλείσιμο των Νοσοκομείων και την απορρόφηση των εργαζόμενων και ειδικά των γιατρών στο Νοσοκομείο  του Αγίου Νικολάου

Η σημερινή απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, αποτελεί όνειδος για την διοίκηση. Πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα από τον κοινό διοικητή, μαριονέτα οικογενειακών και αλλότριων συμφερόντων.

Ενώ οι εκπρόσωποι εργαζόμενων και γιατρών στο ΔΣ παραδέχονται και καταγγέλλουν ότι η διοίκηση "με τη συνεχή πίεση για εντατικοποίηση της εργασίας και τη στέρηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει οδηγήσει 7 και πλέον ιατρούς σε αποχώρηση από το Νοσοκομείο και τώρα οδήγησαν σε αποχώρηση τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος", από την άλλη θέλουν να τους κρατήσουν ομήρους του Διοικητή και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας τους αναισθησιολόγους που υποτίθεται στηρίζουν, ώστε να μην φύγουν από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να μην επιστρέψουν στα νοσοκομεία από όπου έφυγαν μετά από παραπλανητικές υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες. Τους αναγκάζουν να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας!

Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Παίζουν με την δημόσια υγεία βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών του Λασιθίου.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική τους συμπεριφορά και απαιτούμε όχι μόνο την παραίτηση του κοινού διοικητή αλλά και των εκλεγμένων στο ΔΣ, γιατί λειτουργούν ως εκπρόσωποι μόνο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αδιαφορώντας πλήρως και υπονομεύοντας τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Επιδιώκουν το κλείσιμο των υπολοίπων και την απορρόφηση των εργαζόμενων και ειδικά των γιατρών σε αυτό του Αγίου Νικολάου.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα υπόλοιπα νοσοκομεία από την επιχειρούμενη κατάρρευση που μεθοδεύει ο κοινός διοικητής μαζί με την παρέα του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης των νοσοκομείων και όσων χειραγωγούν τον ανεπαρκή κοινό διοικητή, που όλοι βλέπουν αλλά φοβούνται να καταγγείλουν.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρές επώνυμες καταγγελίες για όσα συμβαίνουν, αλλά δεν υπάρχει βούληση για άμεση παρέμβαση και διερεύνηση τους.

Απαιτούμε από τον Διοικητή της ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβουν κατεπείγοντα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε εργαζόμενους και πολίτες να έχουν έντονη και δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Να μην επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση. Ζητούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε θυσία.

Δεν θα ανεχθούμε άλλα παιχνιδάκια σε βάρος του Νοσοκομείου μας!!

ΕΚ ΤΟΥ

ΔΣ