Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Όχι στη μετακίνηση προσωπικού στον Άγιο Νικόλαο

8:29 π.μ. - Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
08:06 π.μ. - Πέμ, 24/29/2021
Image: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Όχι στη μετακίνηση προσωπικού στον Άγιο Νικόλαο

H ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας συγχαίρει για την εκλογή τους τα νέα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τους εύχεται καλή θητεία.

Ακούγοντας τις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ,καθώς επίσης και την επιστολή του ΔΣ για την δύσκολή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΓΝΑΝ, αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία τους για την καλή λειτουργία και το μέλλον του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διότι τα ίδια ακριβώς προβλήματα χρόνιας υποστέλεχωσης βιώνουμε και στο δικό μας νοσοκομείο, αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ΔΣ και κυρίως ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ, ο οποίος έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν εκπρόσωπος εργαζομένων πλήν Ιατρών, γνωρίζουν πως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και πως βασικά τους τμήματα λειτουργούν σε καθημερινή βάση με προσωπικό ασφαλείας.

Όμως από την επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ , γεννιούνται ερωτήματα και κυρίως στο σημείο όπου αναγράφεται το εξής: ¨ με τη συνδρομή και τη βοήθεια και από τα άλλα νοσοκομεία του νομού, τουλάχιστον για το κρίσιμο χρονικό διάστημα που απαιτούνται άμεσες λύσεις¨. Μήπως εννοούν ότι θα πρέπει να υποβαθμιστούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία ώστε να επανδρώσουν, έστω και προσωρινά, το ΓΝΑΝ;

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί το ¨ ουδέν μονιμότερο του προσωρινού¨. Άποψη μας λοιπόν είναι πως η λήψη βοήθειας και συνδρομής θα επέλθει εάν γίνουν πιέσεις προς την διοίκηση, την 7η ΥΠΕ , το Υπουργείο υγείας, οι οποίοι είναι αρμόδιοι, ώστε να γίνουν μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων καθώς και νέες προσλήψεις, ενώ οι τροποποιήσεις των οργανισμών των νοσοκομείων με αυξήσεις σε όλες τις οργανικές θέσεις κρίνεται επιτακτική, ώστε να μην αποδυναμωθεί κανένα νοσοκομείο.

Άλλωστε η διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε χωρίς καμία αμφιβολία την ανάγκη ισχυρής δημόσιας υγείας.

Γι΄ αυτό όλα μαζί τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων εργαζομένων πρέπει με ομόνοια και καλή συνεργασία να υπερασπιστούμε από κοινού τα συμφέροντα των εργαζομένων των νοσοκομείων μας. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, το διάλογο και τον αγώνα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ότι έχει χαθεί και να επανέλθουν οι υπηρεσίες υγείας στο μέγιστο και στα 4 νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου, χωρίς να μείνει υποστελεχωμένο κανένα από αυτά.

Ενόψει αλλαγών στον υγειονομικό χάρτη, με πιθανές τροποποιήσεις σε οργανισμούς νοσοκομείων, προβλέπεται να είναι μια ιδιαίτερα αγωνιστική θητεία για όλα τα σωματεία εργαζομένων.. Οποιαδήποτε κι αν είναι τα σχέδια των αρμόδιων για το νομό μας, μέχρι την υλοποίηση τους θα πρέπει να παλέψουμε μαζί να κρατήσουμε τα νοσοκομεία μας ανοιχτά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ