Σύλλογοι και φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:58 π.μ. - Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Δευ, 26/58/2022
Image: Σύλλογοι και φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Αθλητικός σύλλογος πετοσφαίρισης volleyball Ιεράπετρας Γ.Ε.Ι.

Εκ μέρους του αθλητικού συλλόγου πετοσφαίρισης volleyball Ιεράπετρας Γ.Ε.Ι., ως γραμματέας, κρίνουμε αναγκαία την συμπαράσταση μας σε αυτό τον "ανένδοτο" αγώνα που πρέπει να υπάρξει για την υγεια και την περίθαλψη όλων των συμπολιτών μας, πόσο μαλλον των παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους. Γι' αυτό και μεις ως σύλλογος τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος συμπαράστασης.

Με εκτίμηση,

Το διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος : Καπαρακης Μάνος

Αντιπρόεδρος : Κορνιωτακης Γιάννης

Γραμματέας : Στασινοπούλου Ευαγγελία

Ταμίας : Καπαρακη Ελένη

Μέλος : Σταυρακάκη Μαρία

Κοινότητα Μεσελέρων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η κοινότητα Μεσελέρων χαιρετίζει το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Θα είμαστε μαζί σας στον αγώνα να παραμείνει το νοσοκομείο μας Δευτεροβάθμιο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Εμμ. Σκουλούδης

ΚΚΕ: ΚΟ Λασιθίου

Ο αγώνας του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση και ενίσχυση του Νοσοκομείου του είναι αγώνας όλου του Λασιθιώτικου Λαού. Δυναμώνουμε την κοινή παλή ενάντια στον κοινό αντίπαλο που εμπορευματοποιεί την Υγεία και τσακίζει τη ζωή μας.

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου του. Είναι οι αγώνες του που οργανώθηκαν στο παρελθόν και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως η αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία κλιμακώνεται γιατί κριτήριο ανάπτυξης για τις κυβερνήσεις δεν είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία αλλά η κερδοφορία των καπιταλιστών εμπόρων Υγείας.

Και αυτή τη φορά πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, ο λαός μπορεί και έχει την δύναμη να επιβάλει την θέλησή του. Να υπερασπίσει την ανάγκη του για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αναβάθμιση του Νοσοκομείου του με την ενίσχυση του με το απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο αγώνας του θα έχει θετικά αποτελέσματα όταν βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που υπερασπίζονται την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, που βάζουν πλάτη για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις για να λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας βάσει κόστους – οφέλους , που αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πελάτες και την υγεία ως εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαλαν το χεράκι τους με μια σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων να μειώνεται σταδιακά η χρηματοδότησή των νοσοκομείων από το κράτος και ταυτόχρονα αυτή να εξαρτάται από την επισκεψιμότητά τους.

Αυτοί που "ξεμαλλιάζονται" για τα επιμέρους είναι που τα βρίσκουν σε όλες τις στρατηγικές επιλογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Για αυτό και είναι οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν στο «Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών» (ΚΕΤΕΚΝΥ) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRS, δηλαδή την εφαρμογή των Διαγνωστικών Ομοιογενών Ομάδων που μετατρέπουν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του! Εκεί αποσκοπεί και η συζήτηση που έχει ανοίξει για "αυτοχρηματοδοτούμενα και αυτόνομα" νοσοκομεία!

Απο κοινού και εναλλάξ, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, διατήρησαν και αύξησαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, μετέτρεψαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και με ελαστικές μορφές απασχόλησης, υποβάθμισαν τα νοσοκομεία και άνοιξαν μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Το πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου η ΝΔ συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί δικής του διακυβέρνησης λειτούργησε το πρώτο νοσοκομείο σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι η αντίληψη για "αρμονική" συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, στην πραγματικότητα υποσκάπτει το δημόσιο σύστημα Υγείας, το βάζει σε δεύτερη μοίρα, το υποτάσσει στην λειτουργία του με όρους αγοράς, στην βάρβαρη αντίληψη «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνεται με τις εξαγγελίες της για το «νέο ΕΣΥ» που προβλέπει την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, συγχωνεύσεις έως και κλείσιμο νοσοκομείων, και φωτογραφίζει περιφερειακά νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που η εγκληματική πολιτική της έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο Ιεράπετρας με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Είναι γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να απαξιώνουν πρώτα τις δημόσιες δομές και μετά να τις κλείνουν ή να τις ξεπουλούν. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ συνεχίζουν να κάνουν πλατες στο εκτελεστικό τους όργανο, τον υποδιοικητη του νοσοκομείου που εξειδικευει με μεγάλο ζήλο την ανθυγιεινή και αντιλαϊκή πολιτική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η οποία προϋποθέτει την απαξίωση και την οξεία αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Δεν πρέπει ο λαός της Ιεράπετρας να επιτρέψει να εκτονωθεί η δίκαιη οργή του και αγώνας του με την απομάκρυνση μόνο του διοικητή. Ο αγώνας του λαού είναι πιο βαθύς και ουσιαστικός, αφορά την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του ίδιου και των παιδιών του.

Τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ αξιοποιούν όλες τις θέσεις σε βουλή, περιφέρεια, δήμο και μέσα από τους φορείς του κινήματος για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση των Ιεραπετριτών για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον τόπο μας. Σε τόπους δουλειάς και κατοικίας προσπαθούν να δυναμώσει το κίνημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν δομές Υγείας.

Καλούμε τον Ιεραπετρίτικο λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Να μην δείξει καμία ανοχή στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης. Ο αγώνας για την υπέρασπιση της ζωής μας και της υγείας μας στην Ιεράπετρα είναι όλου του Λασιθιώτικου Λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους του, συνολικά το Λασιθιώτικό λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Γραφείο Τύπου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» 

Ψήφισμα στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, υποστηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή όλων μας αποτελεί κοινωνική υποχρέωση.

Προς τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχές μας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και προς τον λαό της Ιεράπετρας την παρότρυνση μας για παλλαϊκή συμμετοχή μαζί με την ευχή η φωνή μας για παιδεία και υγεία να φέρει ένα καλύτερο μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας. Ενώνουμε τις φωνές για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Ιεράπετρας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου                                       Η Γενική Γραμματέας

Αικατερίνη Φιλιππάκη                                               Μαρία Κεχαγιά

Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου

Προς το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας για τη διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια μετακίνησης γιατρών, προσωπικού, μηχανημάτων και οτιδήποτε υποβαθμίζει την παροχή υγείας των πολιτών και των επισκεπτών μας!!

Θα συμμετέχουμε αγωνιστικά μαζί σας γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας!!

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Αθάνατος Νικόλαος

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου

Η Εκρηκτική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι συνέχεια της πολιτικής που θέλει την πλήρη μετατροπή της υγείας σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις και την παραχώρηση λειτουργιών τους στους ιδιώτες, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη με ελάχιστες δωρεάν «παροχές» κι αυξημένες άμεσες και έμμεσες πληρωμές και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του!

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Λασίθι. Απεναντίας, γενίκευσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας , αντικατέστησε εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας με εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας. Ενώ έχει άρει όλες τις απαγορεύσεις για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό διατηρεί αναγκαίο προσωπικό των νοσοκομείων σε αναστολή. Αυτή η Εκρηκτική κατάσταση οξύνεται καθημερινά με ευθύνη του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, της 7ης ΥΠΕ, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και η κατάσταση αυτή δεν θα λυθεί με την απομάκρυνση μόνο του διοικητή.

Αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν παραπέρα υποβάθμιση του ήδη «ταλαιπωρημένου» δημόσιου συστήματος υγείας στο Λασίθι και κάνει σε εμάς τους συνταξιούχους –εργαζόμενους – τον λαό ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας μονάδες υγείας, ειδικότερα για τους συνταξιούχους που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά. Κι αυτό τη στιγμή που λόγω της μορφολογίας του νομού, της ανάλογης συγκέντρωσης πληθυσμού σε 4 αστικά κέντρα και του άθλιου οδικού δικτύου απαιτείται επείγουσα ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού που είναι αφημένα στην τύχη τους.

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ», το οποίο προβλέπει την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, ελάχιστες δωρεάν «παροχές», αυξημένες άμεσες και έμμεσες πληρωμές από τους ασθενείς, «αξιολόγηση» των εργαζομένων με κριτήριο ποιος συμβάλλει περισσότερο, ώστε να στοιχίζουν οι ασθενείς πιο φτηνά!

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποστείλει το διεκδικητικό του πλαίσιο και παλεύει ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων- υποβάθμισης κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των νοσοκομείων, και τις Ιεράπετρας, αλλά και των ΚΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, Εξασφάλιση μόνιμων κινήτρων για τους εργαζόμενους σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Ιεράπετρα, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

Δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα ο λαός της Ιεράπετρας αλλά και όλου του Λασιθίου να μην έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ψήφισμα Στήριξης του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας της Ιεράπετρας και την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας μ' ένα "χειροκρότημα", αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας .Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και την νομιμοποίηση της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην συνείδηση των εργαζομένων και των πολιτών.

Συνεπικουρούμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις για την διατήρηση και αναβάθμιση στο αυτονόητο αγαθό , της δημόσιας Υγείας!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απαξίωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και ενώνουμε την φωνή μας για άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό ,αλλά και ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Η Ιεράπετρα και το Λασίθι συνολικά δικαιούνται, αγωνίζονται και απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00' στην πλατεία της Ιεράπετρας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλου του λαού της Ιεράπετρας στον αγώνα που δίνουμε τούτες τις ώρες για τη διάσωση και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σ όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!

Για να ακουστεί ΔΥΝΑΤΗ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ και να δυναμώσει το δίκιο μας!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Αντιπρόεδρος ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Γραμματέας ΜΑΡΙΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗ

Η Ταμίας ΜΑΙΡΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ

Τα μέλη ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ- ΚΑΙΤΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ-ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΙΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ιεράπετρας

Πριν καλά - καλά υποχωρήσει η πανδημία, η κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας, αρχίζει και υλοποιεί το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της "κοβιντοποίησής" του, δύο και πλέον χρόνια τώρα και «η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη "χαριστική βολή"». Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, επιχειρούν να δώσουν τη "χαριστική βολή" στη δημόσια περίθαλψη.

Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι αλλά και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Νοσοκομείου της πόλης μας. Βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιωτικό κέντρο ετοιμάζεται στην πόλη μας και ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που έφερε στο νοσοκομείο μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει μετά από τρία χρόνια σε λειτουργία!

Με την συνεχή αποδυνάμωση του νοσοκομείου και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της αυταρχικής διοίκησης, έχουν παραιτηθεί εργαζόμενοι και άλλοι έχουν αιτηθεί την μετάθεση τους σε κεντρικά νοσοκομεία. Ένας επιπλέον τρόπος συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας είναι και η συνεχιζόμενη εκδικητική αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Απέναντι σ’ αυτή την "ανθυγιεινή" και αντικοινωνική στρατηγική της κυβέρνησης, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.

Είναι ύψιστη κοινωνική και ηθική μας υποχρέωση.

Η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της πόλης μας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το πρώτο βήμα.

Γιαυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλους τους Συλλόγους, συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους των κομμάτων σε κάθε επίπεδο, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση αυτή και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τα ύπουλα σχέδια τους.

Να τους αποδείξουμε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας, αλλά και όλη η κοινωνία της Νοτιοανατολικής Κρήτης δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του.

Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του,

κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους.

Θα τα καταφέρει και τώρα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΓΙΑΔΑΚΗΣ»

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του και τη συμμετοχή του σε κάθε αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Το προγραμματιζόμενο παλλαϊκό συλλαλητήριο, αποτελεί για όλο τον λαό της Ιεράπετρας την ευκαιρία να εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του. Ζητούμε το δικαίωμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των μελών μας και κάθε συμπολίτη μας, εδώ στον τόπο μας. Κάθε άλλη πρόταση αποτελεί για εμάς οδύσσεια μετακίνησης και κίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα. Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά ισότητα στη μεταχείριση και πρόσβαση σε σύγχρονες και στελεχωμένες δομές υγείας όπως το σύνταγμα προστάζει.

Απευθυνόμενοι στον κόσμο της περιοχής της Ιεράπετρας, τον παροτρύνουμε και τον προσκαλούμε να συμμετάσχει μαζικά, για να μην αποδεχτούμε παθητικά, σχέδια που περιφρονούν τα μέλη και τις οικογένειες μας. Χρειαζόμαστε το Νοσοκομείο μας, χρειαζόμαστε να είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αειφόρα αναπτυσσόμενο με βάση τις ανάγκες του τόπου μας.

Εμείς θα είμαστε εκεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζαμπετάκης

Η Γραμματέας, Αικατερίνη Σουργιαδάκη

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας 

Η Υγειονομική Ασφάλεια για την αγροτική Ιεράπετρα ήταν ανέκαθεν ένα κρίσιμο σημείο, όχι μόνο για την διατήρηση της αγροτικής δραστηριότητας αλλά κυρίως για την ανάπτυξη της.

Η υποβάθμιση του Οργανισμού του νοσοκομείου μας, μειώνοντας τον αριθμό των κλινών στο μισό, έφερε αναπόφευκτα όλες τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε όλοι μας την τελευταία δεκαετία.

Καλούμε τους όλους τους αγρότες να δηλώσουν για αλλαγή μια φορά ηχηρό παρόν την Πέμπτη 29/9/2022, στο συλλαλητήριο στήριξης για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ μας.

Μας αφορά όλους.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γαϊτάνης Ιωάννης                                                             Βιαννιτάκης Μιχαήλ