Συγχωνεύονται τμήματα στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και στο 1ο Λύκειο Αγίου Νικολάου

9:22 π.μ. - Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021
09:10 π.μ. - Δευ, 11/22/2021
Image: Συγχωνεύονται τμήματα στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και στο 1ο Λύκειο Αγίου Νικολάου

Μανουσάκης: Αναζητείται λύση μη συγχώνευσης τμημάτων στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν γονείς μαθητών σε σχολεία της Ιεράπετρας κάνοντας λόγο για σύμπτυξη τμημάτων καθώς και τη λειτουργία τμημάτων με 27 μαθητές σε μια περίοδο μάλιστα κορωνοϊού με τους ειδικούς να κάνουν συνεχώς λόγο για τήρηση μέτρων και αποστάσεων ως μέτρα πρόληψης για την πανδημία.

Ερωτηθείς για το θέμα ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης ανέφερε ότι η εγκύκλιος για τον αριθμό μαθητών έχει εκδοθεί εδώ και καιρό και προβλέπει εως και 27 – 28 μαθητές στην τάξη. Η εικόνα του σχολείου π.χ. πόσοι μαθητές υπάρχουν, είναι μέσω του myschool και από εκεί και το υπουργείο αναζητά πληροφορίες προκειμένου να διευθετήσει διάφορα θέματα όπως οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένα σχολεία προέκυψε η ανάγκη για αλλαγές ως προς τον αριθμό των μαθητών. Το θέμα προέκυψε από τις εκπρόθεσμες εγγραφές μαθητών και μετεγγραφές που έγιναν αφού άνοιξαν τα σχολεία όπως δίνεται η δυνατότητα οπότε προέκυψαν ανατροπές. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και στο 1ο Λύκειο Αγίου Νικολάου. Επίσης θέμα προέκυψε και στο 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας όπου σημειωτέων υπάρχουν μικρές αίθουσες. Λόγω μετεγγραφών αποδυναμώθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ληφθούν υπόψη και με καλή διάθεση προγραμματισμό και οργάνωση να διορθώνεται όποια θέματα προκύπτουν. Έτσι ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να έχουμε 17 μαθητές σε ένα τμήμα και 25 σε άλλο, τόνισε ο κ. Κατσαγκόλης. Επισημαίνοντας ότι μετά από πολλά χρόνια, φέτος έγιναν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και οι καθηγητές ήταν έγκαιρα στις θέσεις τους και όσα κενά υπάρχουν καλύπτονται με αναπληρωτές καθηγητές.

Για το ίδιο θέμα μίλησε ο διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Θοδωρής Μανουσάκης λέγοντας ότι η Β΄τάξη είχε 86 μαθητές. Έκαναν μεταγραφή 4 μαθητές οπότε έμειναν 82 παιδιά Κατά τη διάρκεια της χρονιάς 4 παιδιά έκαναν μεταγραφή για το ΕΠΑΛ. Σημειωτέων η δυνατότητα για μεταγραφή στο ΕΠΑΛ είναι έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Έμεινε επομένως η Β΄ τάξη με 78 μαθητές. Ένας μαθητής προστέθηκε λόγω μεταγραφής. Επομένως η τάξη έχει 79 παιδιά. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται εάν μια τάξη έχει 82 μαθητές χωρίζεται σε 4 τμήματα , εάν όμως έχει 81 μαθητές χωρίζεται σε 3 τμήματα, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι εάν βρεθούν 3 μαθητές που θέλουν να μετεγγραφούν από το 1ο στο 2ο Λύκειο τότε θα γίνουν και πάλι τα 4 τμήματα. Θα υπάρξει μια επικοινωνία με τη διεύθυνση του 2ου Λυκείου, σε κάθε περίπτωση ωστόσο αυτό έχει να κάνει με το εάν υπάρχουν παιδιά που επιθυμούν να κάνουν μεταγραφή, τόνισε.