Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ζητούν οι φορείς του Λασιθίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

8:37 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019
08:05 π.μ. - Πέμ, 02/37/2019
Image: Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ζητούν οι φορείς του Λασιθίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πελαγίας Πετράκη

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου για τα νέα δεδομένα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: 
Οι εκπρόσωποι του Λασιθίου διεκδικούμε από κοινού την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης
  
Την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης τόσο εντός του Νομού Λασιθίου όσο και σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη αναμένεται να ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη,  οι Δήμαρχοι αλλά και φορείς του Νομού μετά και τα νέα δεδομένα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγιάς Πετράκη με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής που κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και που έχει συσταθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας με το οποίο εισηγείται την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης καθώς και η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης και  Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο κ. Γ. Καλλιντέρης  συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου καθώς και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ. Γιώργος Μπαρμπούνης.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για την υπεύθυνη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα  και τις προωθούμενες εξελίξεις αλλά και για να μπορέσουν οι δήμαρχοι αλλά και οι  φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Παράλληλα θα ζητήσουν από το Υπουργείο να κάνει γνωστό το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που αφορά την πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης όπου αποτυπώνεται και η προτεινόμενη διάρθρωση των ακαδημαϊκών του μονάδων. 
« Οι εκπρόσωποι του Λασιθίου διεκδικούμε έγκαιρα και από  κοινού για το σύνολο του Λασιθίου .Απαιτούμε να παραμείνουν τα υφιστάμενα τμήματα καθώς και να ενισχυθούν με νέα τμήματα τα οποία επιθυμούμε και διεκδικούμε να χωροθετηθούν ισόρροπα στο Νομό Λασιθίου» επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σημειώνοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει άρση της αδικίας που υφίσταται ο Νομός Λασιθίου σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη.
Παράλληλα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να  πραγματοποιήσουν συναντήσεις  με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης , με τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης , αλλά και τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης.


Ακολουθεί συνέντευξη κας Πετράκη:
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της πανεπιστημιακής μετεξέλιξης του ΤΕΙ Κρήτης
 
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή τις αναμενόμενες εξελίξεις στο ΤΕΙ Κρήτης καθώς και δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει αποσταλεί στο Υπουργείο σας το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που αφορά την πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης ,πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου στις 4.2.2019.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης , η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ,η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης και  Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης, ο κ. Γιώργος Καλλιντέρης  συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου καθώς και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ. Γιώργος Μπαρμπούνης.
Ο Νομός Λασιθίου, όπως ήδη γνωρίζετε,  έχει αδικηθεί στην ίδρυση και λειτουργία τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα οι εκπρόσωποι του νομού Λασιθίου διεκδικούμε από κοινού την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης τόσο εντός του Νομού Λασιθίου όσο και σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ζητούμε λοιπόν,  τα νέα τμήματα που προγραμματίζονται στο νέο πανεπιστήμιο να χωροθετηθούν στο Νομό Λασιθίου.
Παρακαλούμε ,όπως μας κοινοποιήσετε το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που αφορά την πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης , όπου αποτυπώνεται και η προτεινόμενη διάρθρωση των ακαδημαϊκών του μονάδων. 
Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας ,για την υπεύθυνη ενημέρωση μας ,για το σοβαρό αυτό θέμα  και τις προωθούμενες εξελίξεις και για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Σας παρακαλούμε για τον ορισμό της συνάντησης το συντομότερο δυνατό.
 
Με τιμή
Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου
Μανώλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Ν. Λασιθίου 
Αντώνης Ζερβός, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θεοδόσης Καλαντζάκης, Δήμαρχος Ιεράπετρας
Θεόδωρος Πατεράκης, Δήμαρχος Σητείας
Μαρία Βάρδα, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
Γιάννης Γουλιδάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου 
Γιώργος Ζερβάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου 
Δημήτρης Κουνενάκης, Πρόεδρος ΟΑΚ 
Θωμάς Χαριτάκης, Πρόεδρος Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λασιθίου 
Μανώλης Πεπόνης , Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου
Γιώργος Καλλιντέρης  Συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου
Γιώργος Μπαρμπούνης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ