Στρατάκη: 18 κρούσματα μόνο χθες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας στην Ιεράπετρα

11:30 π.μ. - Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Τετ, 19/30/2022
Image: Στρατάκη: 18 κρούσματα μόνο χθες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας στην Ιεράπετρα

200 κρούσματα σε παιδιά πρωτοβάθμιας σε όλο το Λασίθι από τις 10 Ιανουαρίου - Τα περισσότερα στην Ιεράπετρα

Αρκετά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον Ηχώ 99,8 η υπεύθυνη covid στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κα Μαρία Στρατάκη. Όπως είπε από τις 10 του Γενάρη που επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές περίπου 200 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλο το Λασίθι βρέθηκαν θετικοί. Επιπλέον αρκετοί εκπαιδευτικοί ή παιδιά είναι σε καραντίνα ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο γιατί υπάρχει το αίσθημα του φόβου. Τις τελευταίες ημέρες πάντως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε σχολεία της Ιεράπετρας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και τήρηση μέτρων και ας μην ξεχάσουν οι γονείς να προμηθευτούν έγκαιρα τα τεστ για τις επόμενες ημέρες, τόνισε.

Η κα Στρατάκη πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να προκαλούν σύγχυση για το πως γίνεται η διαχείριση σε περίπτωση κρούσματος στο οικογενειακό περιβάλλον, τι γίνεται εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι, πως εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης κλπ. Ως διεύθυνση ακολουθούν τις οδηγίες που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους, ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν κλειστά τμήματα καθώς απουσίαζαν εκπαιδευτικοί που είχαν νοσήσει, πλέον κενά καλύπτονται με τους νέους αναπληρωτές που διορίστηκαν. Ενδεχομένως να υπάρχουν ολοήμερα τμήματα που υπολειτουργούν, σημείωσε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά την κα Στρατάκη: