Στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για αμοιβές και συνθήκες εργασίας

11:45 π.μ. - Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τετ, 22/45/2023
Image: Στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για αμοιβές και συνθήκες εργασίας

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γ. Χότζογλου στον Ηχώ 99,8

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Ο Πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό κ. Γ. Χότζογλου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι τους « νεκρούς μήνες» οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν μπορούν να ζήσουν με μόλις 3 μήνες στο ταμείο ανεργίας και ζητούν να αυξηθεί σε 5 μήνες. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι εργοδότες δεν υπογράφουν την κλαδική σύμβαση και αυτό που διεκδικούν είναι η υποχρεωτικότητα της υπογραφής της σύμβασης. Υπάρχει βέβαια η εθνική κλαδική η οποία ωστόσο δεν καλύπτει ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν ανά περιοχή. Επίσης διεκδικούν επαναφορά καταβολής εφάπαξ στην 20ετία και επιπλέον να δοθούν κίνητρα στους εργαζόμενους να παραμείνουν στον τουριστικό κλάδο. Επιπλέον να αυξηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σημείωσε ο κ. Χότζογλου.

Πρόσθεσε ότι ενώ στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ανεργία δεν δίνονται κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στον κλάδο. Αντιθέτως γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση για να έρθουν αλλοδαποί εργαζόμενοι οι οποίοι θα έχουν εξασφαλισμένη στέγαση, θα υπογράφουν 9μηνη σύμβαση όταν οι Έλληνες υπογράφουν 5μηνη ή 6μηνη σε πολλές περιπτώσεις, ενώ τίθενται και ερωτήματα όπως το τι ασφάλεια θα έχουν οι άνθρωποι αυτοί που θα έρθουν από άλλες χώρες ή τι εξειδίκευση μπορεί να έχουν.

Κλείνοντας τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι μια αρχή, θα έρθουν και άλλες κινητοποιήσεις ενώ ορατό είναι και φέτος το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.