Στόχοι και σκέψεις για τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας από τη νέα πρόεδρο Σ. Κονταξάκη

12:37 μ.μ. - Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Τρί, 20/37/2020
Image: Στόχοι και σκέψεις για τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας από τη νέα πρόεδρο Σ. Κονταξάκη

Προσπάθεια για συνεργασία με θεατρικές ομάδες άλλων χωρών μέσω προγραμμάτων erasmus

Τους στόχους του Συλλόγου Φίλων θεάτρου Ιεράπετρας αναλύει σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η νέα πρόεδρος του Δ.Σ. κα Σοφία Κονταξάκη, ένας άνθρωπος με πολύχρονη εμπειρία και προσφορά στα θεατρικά δρώμενα της Ιεράπετρας. Μίλησε για τη σύσταση του νέου Δ.Σ. όπως προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές το Δ.Σ. λέγοντας ότι όλοι είναι δοκιμασμένοι για την αγάπη και την εργατικότητα τους στο θέατρο, για χρόνια. (Πρόεδρος Σοφία Κονταξάκη, Αντιπρόεδρος Σοφία Τσαντηράκη, Ταμίας Καλλιόπη Κονταξάκη, Γενική γραμματέας Ελένη Βαρτάνη, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Χριστάκης, μέλη Μανώλης Γεωργαλάκης και Χρύσα Σταυρακάκη).

Η κα Κονταξάκη ανέφερε ότι αυτές οι ημέρες κυλούν δύσκολα συναισθηματικά αφού τα προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο διεξαγόταν το πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας που έδινε μια ξεχωριστή ζωντάνια στον τόπο. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι η υγεία και για αυτό ήδη εδώ και καιρό είχε αποφασιστεί η ακύρωσή του. Ωστόσο το θεατρόφιλο κοινό της Ιεράπετρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις αρχές Νοεμβρίου την παράσταση Έγκλημα και Τιμωρία σε σκηνοθεσία Πόπης Δασκαλάκη.

Ως προς τα σχέδια του συλλόγου η πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσουν τον δρόμου που έχει ανοίξει ο σύλλογος, με παραστάσεις, την παιδική σκηνή. Τα παιδιά κάνουν Θέατρο, Θεατρικό αναλόγιο και θα γίνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία που ίσως έχει κάποια πρόταση να προτείνει. Από τους βασικούς στόχος είναι το άνοιγμα σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus. Στόχος που αν επιτευχθεί θα είναι μια καλή εμπειρία καθώς θα υπάρξει συνεργασία με άλλες χώρες και θεατρικές ομάδες.

Η κα Κονταξάκη σημείωσε ότι είναι οι πρώτες ημέρες που έχουν αναλάβει οπότε μέσα από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τις κοινές αποφάσεις θα προχωρήσουν τα επόμενα βήματά τους με στόχο να εμβαθύνουν και να επεκτείνουν τις δράσεις.