Στο παλιό ΚΤΕΟ στο Καβούσι η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ)

9:27 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Τρί, 11/27/2024
Image: Στο παλιό ΚΤΕΟ στο Καβούσι η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ)

Πως θα συνδράμει στο έργο της Π.Υ. Λασιθίου

Ο Δ. Καλιοντζής, Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τον ρόλο των πολιτών στην αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς, τους εθελοντές αλλά και την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Ο κ. Καλιοντζής υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Εάν ο πολίτης δεν το κάνει προσωπική υπόθεση, όσα χρήματα ή προσωπικό και εάν έχει η Π.Υ δεν θα καταφέρουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε τα δάση σαν κίνδυνο και όχι σαν αναψυχή. «Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πετάμε το τσιγάρο έξω από το παράθυρο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο κ. Καλιοντζής αναφέρθηκε στους εθελοντές και τόνισε το πόσο τυχεροί είμαστε που στην περιοχή μας υπάρχουν τόσες πολλές ενεργές ομάδες εθελοντών οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε δύσκολες καταστάσεις και τους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Τέλος, μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η δημιουργία μιας δομής μεταστάθμευσης της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στο παλιό ΚΤΕΟ του Καβουσίου. Η ΕΜΟΔΕ είναι η μία μονάδα που θα παρεμβαίνει και θα στηρίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Υπάρχει ήδη απόφαση παραχώρησης του κτηρίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και μέσα στο μήνα θα γίνει συνάντηση με τον στρατηγό στο Ηράκλειο ώστε να επισημοποιηθεί η λειτουργία της. Ο κ. Καλιοντζής μας είπε ότι η ομάδα βρίσκεται στο Καβούσι εδώ και δύο εβδομάδες και τις επικίνδυνες μέρες θα σταθμεύει στην δομή επί εικοσιτετραώρου βάσεως και θα δρα σαν μια ομάδα πολλαπλασιαστής.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε την νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Φραγκούλη ο οποίος έβαλε το θέμα σε προτεραιότητα ώστε να δημιουργηθεί αυτή η δομή πολύ γρήγορα αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννης Ανδρουλάκη ο οποίος ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε αίτημα της Π.Υ.