Στο Καβούσι Ιεράπετρας Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος ;

12:47 π.μ. - Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016
12:11 π.μ. - Τετ, 23/47/2016
Image: Στο Καβούσι Ιεράπετρας   Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος ;

Στο παλιό ΚΤΕΟ , προτείνει η πολιτική προστασία του Δήμου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την Π.Υ. Ιεράπετρας να γίνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος

Ένα μεγαλόπνοο αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα σχεδιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας και η υπηρεσίας  Πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για την δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στον ΗΧΩ ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής. Για τον σκοπό αυτό έγινε σήμερα το πρωί συνάντηση του αντιδημάρχου με τον Διοικητή της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα και τον υποδιοικητή κ. Δημήτρη Καλιοντζή. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράστηκε η στήριξη στην προσπάθεια αυτή και η διάθεση για βοήθεια για την επίτευξη του στόχου. Επίσης έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την Αντιπεριφερειάρχη κα Πελαγία Πετράκη που από την πλευρά της σε μια πρώτη επικοινωνία έχει εκφραστεί θετικά. 
Ο χώρος που προτείνεται  για τη στέγαση του Κέντρου Εκπαίδευσης είναι το ΚΤΕΟ , στην περιοχή του Καβουσίου. Αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης του εγχειρήματος και παράλληλα  υπάρχει επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και γίνονται οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται.