Στην Κρήτη 800 φοιτητές από όλο τον κόσμο μέσω ERASMUS

3:40 μ.μ. - Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
03:01 μ.μ. - Τετ, 31/40/2018
Image: Στην Κρήτη 800 φοιτητές από όλο τον κόσμο μέσω ERASMUS

Το πρώτο 20ήμερο του Μαίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον ερχόμενο Μάιο το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece» από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus.
To Δίκτυο, είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Ευρώπη και «γεννήθηκε» το 1989 με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών με παρουσία σε περισσότερα από 1000 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε 40 χώρες.
Κάθε χρόνο 15.000 εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 200.000 εισερχόμενους φοιτητές , με βασική αρχή «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». 
 
Παράλληλα στην Κρήτη θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το Συμβούλιο εκπροσώπων CNR CRETE (Council of National Representatives) με την συμμετοχή 80 αντιπροσώπων φοιτητών από 40 χώρες της Ευρώπης. 
 
Για τις δυο δράσεις ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπρόσωποι των φοιτητών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη, και συγκεκριμένα: ο εθνικός συντονιστής Αντώνης Πλατής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Άννα Συριγωνάκη ΤΕΙ Κρήτης, ο Στέλιος Σταματάκης ΤΕΙ Κρήτης, η Ειρήνη Καγιαμπάκη Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

 
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του, συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους φοιτητές για την πρωτοβουλία και την απόφαση να διεξαχθούν οι δράσεις στη Κρήτη, επεσήμανε ότι το ERASMUS είναι από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές να ανταλλάξουν εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να είναι απούσα από τέτοια σημαντικά γεγονότα που υλοποιούν νέοι άνθρωποι που θα προβάλλουν παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.
 The Crete Trip-National Event του ESN Greece
 
Το «The Crete Trip-National Event του ESN Greece» (10-13 Μαίου) πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο από το 2011, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο και απευθύνεται στους εισερχόμενους φοιτητές της Ελλάδος. Στην Κρήτη θα βρεθούν περισσότεροι από 700 φοιτητές από 70 χώρες σε μια μεγάλη γιορτή διαπολιτισμικότητας γεμάτο δραστηριότητες και θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την Κρητική Διατροφή, ευρύτερα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.
 
CNR CRETE
 
Το Συμβούλιο εκπροσώπων CNR CRETE (17-20 Μαΐου) πραγματοποιείται 4 φορές το χρόνο, για 4 μέρες, σε πόλεις, από τις 40 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Στο συνέδριο, το δεύτερο κατά σειρά, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και το πρόγραμμα Erasmus σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και άπτεται ζητημάτων χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.