Στην Ισπανία το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας για πρόγραμμα Erasmus+

11:47 π.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 31/47/2023
Image: Στην Ισπανία το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας για πρόγραμμα Erasmus+

Από την Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

To 1o ΓΕΛ Ιεράπετρας πραγματοποίησε κινητικότητα στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ στο AL HAURIN EL GRANDE, στην Ισπανία, από τις 27 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 3 Δεκεμβρίου 2022 αποδεχόμενο πρόσκληση του σχολείου IES ANTONIO GALA.

hxonews

Στην κινητικότητα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν εργαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: “Our Common Cultivation Brings Us Together”. Η κοινή μας καλλιέργεια της αμπέλου πραγματικά μας έφερε και αυτή τη φορά πιο κοντά εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ισπανία, την Κύπρο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η Ισπανία μας δέχτηκε με μια ολάνοιχτη αγκαλιά και μέσα από την υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών/-τριών στα σπίτια τους αλλά και επίσημα μέσα από μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση υποδοχής από το σχολείο και τη Δήμαρχο του EL HAURIN. Επισκεφτήκαμε πρότυπες παραδοσιακές καλλιέργειες αμπέλου και οινοποιεία που παράγουν κρασιά με διεθνή αναγνώριση.

hxonews

Η Μάλαγα και η Ανδαλουσία είναι ξακουστές για την παράδοσή τους στην καλλιέργεια της αμπέλου. Περπατήσαμε στους αμπελώνες, περιηγηθήκαμε σε παραδοσιακά χωριά όπου συμμετείχαμε σε εργαστήρια στο πεδίο για την παραγωγή σταφίδας και ενημερωθήκαμε για τον τεράστιο ρόλο της αμπελουργίας στην οικονομία τους ,τις επιπτώσεις της φυλλοξήρας και την υπέρβαση του τεράστιου αυτού προβλήματος για την περιοχή. Ξεναγηθήκαμε σε μουσεία, ιδιαίτερες περιοχές της πρωτεύουσας ,της Μάλαγα και γνωρίσαμε τη γαστρονομία ,τη μουσική και γενικώς την ιδιαίτερη κουλτούρα της περιοχής.

hxonews

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις αντιπροσωπίες των χωρών που συνεργάστηκαν άψογα για την επιτυχή έκβαση της επίσκεψης. Περισσότερο, όμως, από όλους ευχαριστούμε την ομάδα Erasmus της Γερμανίας για την απίστευτη φιλοξενία και την οργάνωση της όλης διαδικασίας.

hxonews

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας