Στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας - video

3:25 μ.μ. - Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019
03:12 μ.μ. - Τρί, 17/25/2019
Image: Στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας - video

"Σοβαρό το πρόβλημα, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι" δηλώνει στην κάμερα του hxonews.gr η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

Στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όπως εξηγεί στην κάμερα του hxonews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη ο χώρος θα είναι οργανωμένος, 50 θέσεων, θα υπάρχει κτηνίατρος με ανάλογο προσωπικό. Η μελέτη θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στο πρόγραμμα Φιλόδημος και εκτιμάται ότι σε έναν περίπου χρόνο το καταφύγιο θα είναι έτοιμο.

Επιπλέον γίνονται στειρώσεις από ιδιώτες εθελοντές κτηνιάτρους ενώ παράλληλα σε συνεργασία με κτηνιάτρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μεριμνούν για την παροχή φροντίδας σε αδέσποτα που μπορεί να έχουν πρόβλημα υγείας, κακοποιηθεί, τραυματιστεί. Για τους σκοπούς αυτούς ο Δήμος διαθέτει ένα ποσό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Επίσης υπάρχει ένας χώρος όπου μεταφέρονται αδέσποτα, νεογέννητα, άρρωστα όπου τους παρέχονται πρώτες βοήθειες ενώ ο δήμος έχει συστήσει ειδική επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας.

Κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στην όλη αυτή προσπάθεια, όταν παίρνουν ένα ζώο συντροφιάς να ξέρουν ότι έχουν και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό, να το εμβολιάζουν να του τοποθετούν τσιπάκι, να το στειρώνουν για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, να φροντίζουν γενικότερα για την ευζωία του. Δυστυχώς τα αδέσποτα τα δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι και χρειάζεται η βοήθεια όλων για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στον δήμο μας, επεσήμανε η αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ιεράπετρας, δίδονται προς υιοθεσία αδέσποτα σκυλάκια. Οι υιοθεσίες οριστικοποιούνται με την υπογραφή της «Δήλωσης Υιοθεσίας » μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας και του νέου ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το νόμο 4039 / 2012. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας [τηλέφωνο επικοινωνίας: +302842340371, ώρες και ημέρες γραφείου (ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή, 4ο όροφο, επί της Ομηρίας 08, ώρες: 8.00-15.00).

video: Αλέξανδρος Μαχαιράς

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Λάμπρου - Ανδρουλιδάκη