Στα άδυτα του βιολογικού της Ιεράπετρας η κάμερα του hxonews.gr

2:22 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Πέμ, 05/22/2020

Εργαζόμενοι και ο αντιδήμαρχος Π. Μαστοράκης μας ξεναγούν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού

Τον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας κατέγραψε η κάμερα του hxonews.gr μέσα από την περιγραφή και την ξενάγησή μας από τους εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα της υπηρεσίας καθώς και του αντιδημάρχου κ. Πέτρου Μαστοράκη. Η κάμερα κατέγραψε τα διάφορα στάδια επεξεργασίας των λυμάτων μέχρι την εξαγωγή του τελικού προϊόντος που καταλήγει στη θάλασσα με υποθαλάσσιο αγωγό.

Ο βιολογικός, είναι ένας ζωντανός οργανισμός η λειτουργία του οποίου έχει πολλές απαιτήσεις, λόγω και της φύσης του υλικού που επεξεργάζεται. Η παρακολούθηση των διαφόρων σταδίων επεξεργασίας γίνεται όλο το 24ωρο με το προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα να παρέμβει όποτε χρειαστεί. Επιπλέον προσωπικό, είναι πάντα χρήσιμο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του 24ώρου. Για την προστασία του προσωπικού λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπεται.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων παράλληλα με τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών. Ανάγκες για επιπλέον παρεμβάσεις υπάρχουν δεδομένου εξάλλου ότι η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς.

Στόχος η επεξεργασία να περάσει σε ένα επόμενο στάδιο αυτό της τριτοβάθμιας ώστε το προϊόν που προκύπτει να καλύπτει αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του hxonew.gr σε επιμέλεια Αλέξανδρου Μαχαιρά.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews