Σπάνια βιβλία από το 1890 στη βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκη» Ιεράπετρας

10:16 π.μ. - Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Τετ, 19/16/2017
Image: Σπάνια βιβλία  από το  1890 στη βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκη» Ιεράπετρας

Εργασίες συντήρησης των έργων Μέμου και Ζιζής Μακρή, το επόμενο διάστημα

Με αφορμή το εορταστικό τριήμερο για το βιβλίο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα από την Μορφωτική Στέγη η πρόεδρος κα Γεωργία Μετινίδου μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 όχι μόνο για την εκδήλωση αλλά και για τα σπάνια βιβλία που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη κάνοντας και μια αναφορά στο ιστορικό της ίδρυσής της. Είναι σημαντικό ότι στη βιβλιοθήκη Μαρία Λιουδάκι υπάρχουν βιβλία που χρονολογούνται από το 1890. Τα βιβλία αυτά είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού , μπορούν όμως να διαβαστούν μόνο εντός της βιβλιοθήκης. Όσοι επιθυμούν μπορούν να τους κάνουν μια πρώτη ανάγνωση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. 
Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και  πολιτιστικές εκδηλώσεις  με επίσκεψη στην πλατεία Μακρή και στα έργα των Μέμου και Ζιζής Μακρή , μουσικές δράσεις, ανάγνωση βιβλίου , παρουσίαση του έργου του συντοπίτη μας ποιητή Νικόλα Ευαντινού.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Κυριακή 23 Απριλίου
 
Εκκλησιαζόμαστε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της πόλης μας και του συλλόγου μας .
 
α]11.00πμ.-13.00 μμ
Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, σας περιμένουμε στο χώρο της βιβλιοθήκης στην έκθεση των σπάνιων παλαιών βιβλίων και για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη  σε όλες τις ημέρες της γιορτής στο ωράριο της βιβλιοθήκης .
 
β]18.00 μ.μ-21.00 μμ, στο «Στέκι Νεολαίας»
 
Φωτογραφική έκθεση των έργων Μέμου και Ζιζής Μακρή . Συμμετέχει η Μουσική σχολή του Δήμου Ιεράπετρας Παίζουν  κιθάρα τα παιδιά του καθηγητή Κωστή Παπαδάκη, Μπουλόγκας  Κων/ντινος, Φασουλάκης  Μάνος ,Κυριακόπουλος Αντώνης. Συμμετέχει ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας
 
Δευτέρα  24 Απριλίου                                                                                         
 
 α]10.00  πμ. Επίσκεψη στη πλατεία Μακρή  όπου βρίσκονται έργα των Μέμου και Ζιζής Μακρή. Εντοπισμός σημείων  για μελλοντική συντήρηση  τόσο της πλατείας όσο και των έργων.. Συμμετέχει το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας .
 
β] 20.00 μμ Στο χώρο της βιβλιοθήκης η «ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ» Διαβάζει Αλκυόνη Παπαδάκη
 
Τρίτη 25 Απριλίου                                                                                                          
 
α] 18.00μ.μ  Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας
 
Παρουσίαση του έργου του συντοπίτη μας ποιητή Νικόλα Ευαντινού, από τα μέλη της Μορφωτικής Στέγης  κα Κρυσταλία Πλακαντωνάκη Διακάκη και κα Μαρία Αγιασοφίτη
 
Λήξη εορτών.