Σοφία Τσαντηράκη στον Ηχώ: Με την κωμωδία «Ράους» συνεχίζεται απόψε το Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

10:00 π.μ. - Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026
10:11 π.μ. - Δευ, 02/00/2026
Image: Σοφία Τσαντηράκη στον Ηχώ: Με την κωμωδία «Ράους» συνεχίζεται απόψε το Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

Η θεατρική ομάδα «Θυμέλη» από το Ζευγολατιό Κορινθίας παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου – Συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού στις πρώτες παραστάσεις.

Με την κωμωδία «Ράους» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, από τη θεατρική ομάδα «Θυμέλη» του Ζευγολατιού Κορινθίας, συνεχίζεται απόψε, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, Σοφία Τσαντηράκη, μιλώντας στον Ηχώ, παρουσίασε τη σημερινή παράσταση και μετέφερε την ιδιαίτερα θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο φεστιβάλ μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε, το «Ράους» είναι μια κωμωδία που σατιρίζει την ελληνική νοοτροπία και συμπεριφορές στις οποίες το κοινό μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία της καθημερινότητάς του. Η ομάδα από το Ζευγολατιό επιστρέφει στην Ιεράπετρα, έχοντας συμμετάσχει και στην περσινή διοργάνωση.

Γεμάτο θέατρο και θερμή ανταπόκριση

Η κ. Τσαντηράκη ευχαρίστησε τους θεατές για τη μαζική παρουσία τους, αλλά και για την υπομονή όσων περιμένουν στην είσοδο μέχρι να διαπιστωθεί ποιες θέσεις παραμένουν διαθέσιμες.

Εξήγησε ότι, όταν κάποιοι κάτοχοι καρτών δεν προσέρχονται, οι κενές θέσεις διατίθενται σε όσους περιμένουν. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή και χαρακτήρισε συγκινητική τη στήριξη του κόσμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ήθος και στη θεατρική παιδεία του κοινού της Ιεράπετρας, σημειώνοντας ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες εκφράζονται με ενθουσιασμό για την ανταπόκριση των θεατών.

Η πόλη ζει στον ρυθμό του φεστιβάλ

Μετά τις παραστάσεις «Η επίσκεψη των ρινόκερων» και «Σωτηρία με λένε», την τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Κουμεντάκη και το αφιέρωμα στην Ασημίνα Στακιανάκη, η διοργάνωση συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος, η παρουσία των θεατρικών ομάδων δίνει έναν διαφορετικό ρυθμό και στην πόλη. Περίπου 100 μέλη ομάδων από διάφορες περιοχές συμμετέχουν αυτές τις ημέρες στη διοργάνωση, ενώ μαζί με την κριτική επιτροπή και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ο αριθμός ξεπερνά τους 120.

«Έχουμε κόσμο στο θέατρο, έχουμε κόσμο στην πόλη μας. Γιορτάζει όλη η πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αποψινή βραδιά, η κ. Τσαντηράκη επισήμανε ότι το ταμείο θα ανοίξει στις 20:30.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ακολουθεί η παράσταση «Αυγά μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου, από τη «Σύνθεση – Καλλιτεχνική Σκηνή» Ιωαννίνων, με θέμα την περίοδο του Εμφυλίου και τις τραυματικές μνήμες της.