Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης Ιεράπετρας μέσα σε λίγες μέρες απαντά ο αντιδήμαρχος

11:28 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τρί, 24/28/2020
Image: Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης Ιεράπετρας μέσα σε λίγες μέρες απαντά ο αντιδήμαρχος

Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην αφήνουμε σπίτια χωρίς νερό δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Π. Μαστοράκης

Απαντήσεις στα παράπονα των πολιτών που διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού στα σπίτια τους δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης.

Όπως αναφέρει, είναι μια δύσκολη περίοδος για την υπηρεσία καθώς πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες έχουμε ζημιές σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις ζημιές χρειάζεται όμως κάθε φορά κάποιος χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Αυτές τις ημέρες είχαμε μια μεγάλη ζημιά στην περιοχή Βιγλιά στον δρόμο από Ιεράπετρα προς Γρα Λυγιά. Το περασμένο Σάββατο υπήρξε ζημιά κάτω από θεμέλια οικοδομής. Το προσωπικό ασφαλείας έκανε εκτροπή του δικτύου 200 μέτρα, χρειάστηκε σπάσει το πεζοδρόμιο και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας για να μπορέσουμε να διαθέσουμε νερό στα νοικοκυριά. Γενικότερα είχαμε 5 σοβαρές ζημιές μέσα σε λίγες ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην μένουν σπίτια χωρίς νερό ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορωοϊού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σπίτια χωρίς ντεπόζιτο και άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις, εξήγησε ο κ. Μαστοράκης.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνουν ως δήμος και ως υπηρεσία για την αντικατάσταση δικτύων, όπως την αντικατάσταση του δικτύου της Σαρακίνας από Μύρτος ως Σοπάτες όπου σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την εκτέλεση του έργου.

Τέλος συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπη κατανάλωση νερού.