Σκυλί είχε εγκλωβιστεί 1 μήνα σε αγωγό - Συγκινητική διάσωση

7:23 π.μ. - Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017
07:11 π.μ. - Τετ, 15/23/2017
Image: Σκυλί είχε εγκλωβιστεί 1 μήνα σε αγωγό - Συγκινητική διάσωση

Το μικρό κουτάβι χτυπημένο πιθανότατα από αυτοκίνητο και τρομοκρατημένο βρήκε καταφύγιο μέσα στον αγωγό από τον οποίο στάθηκε αδύνατο να απομακρυνθεί

Είναι η στιγμή της διάσωσης της μικρής σκυλίτσας που έμεινε τραυματισμένη και εγκλωβισμένη για εβδομάδες σε ένα στενό αγωγό ομβρίων στην άκρη του δρόμου που οδηγεί προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
 
Το μικρό κουτάβι χτυπημένο πιθανότατα από αυτοκίνητο και τρομοκρατημένο βρήκε καταφύγιο μέσα στον αγωγό από τον οποίο στάθηκε αδύνατο να απομακρυνθεί.
 
Η μικρή σκυλίτσα κρατήθηκε στη ζωή χάρη στο φαγητό που άφηναν στην είσοδο του αγωγού πολίτες και εθελοντές φιλόζωοι που προσπαθούσαν εδώ και πολλές ημέρες να την περισυλλέξουν.

 
Υπό το φόβο της βροχής και του κινδύνου που απειλούσε τη ζωή της μικρής Πάιπερ όπως είναι το όνομα που πήρε μετά την περιπέτειά της μέλη φιλοζωικής ομάδας «Σείριος» έστησαν το πρωί της Κυριακής μια παράτολμη επιχείρηση για τη διάσωσή της.
 
Το πλησίασαν έρποντας
 
Τρομοκρατημένο το σκυλάκι σύρθηκε στο μέσο του αγωγού όσο δύο εθελοντές προσπαθούσαν να το πλησιάσουν έρποντας σε ένα αγωγό μήκους περίπου 80 m.
 
Η μία από τις διασώστριες ανέλαβε το ρίσκο να μπει τελικά από το πιο στενό σημείο του αγωγού πλάτος ελάχιστα εκατοστά για να μπορέσει να οδηγήσει το σκυλάκι σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν μπάζα και σκουπίδια.

 
Βγήκε ασφαλής
 
Δυο ώρες αργότερα η μικρή Πάιπερ βγήκε ασφαλής στο φως προς μεγάλη ανακούφιση όσων βοήθησαν με κάθε τρόπο για τη διάσωση της καθώς σε κάθε ενδεχόμενο βροχής το κουταβάκι θα έχανε τη ζωή του εγκλωβισμένο στον αγωγό.
 
Το σκυλάκι μεταφέρθηκε επειγόντως σε κτηνίατρο που άνοιξε για να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες καθώς ήταν εμφανώς υποσιτισμένο και σε κατάσταση σοκ.

 
 
Πηγή: neakriti.gr