Σημαντικές παρεμβάσεις στις τοπικές κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας

9:46 π.μ. - Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Σάβ, 02/46/2017
Image: Σημαντικές παρεμβάσεις στις τοπικές κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας

Μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις και εργασίες εκτελούνται την τρέχουσα περίοδο στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων

Παρεμβάσεις στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, εργασίες στον τομέα της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, καθαρισμοί και κλαδέματα πραγματοποιούνται σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες με την παρέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας και του Αρμοδίου Αντιδημάρχου, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη.
Συγκεκριμένα το τρέχον διάστημα είναι σε εξέλιξη τεχνικές επεμβάσεις στη δεξαμενή του Κεφαλοβρυσίου της Τ.Κ. Κάτω Χωριού, συντηρήσεις στην αγροτική οδοποιία των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταξοχωρίου, Μύθων, Βαινιάς και στην Ιεράπετρα, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο του Κουτσουρά, κλαδέματα στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Χωριού, η αντικατάσταση 400 μέτρων στο δίκτυο ύδρευσης Μακρύ Γιαλού, η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και άρδευσης στο Κουτσουνάρι και η περίφραξη του κοιμητηρίου στην Τοπική Κοινότητα Κουβουσίου.
Σημαντική επίσης παρέμβαση που υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο είναι η ολοκλήρωση του αυτόματου πυροσβεστικού συστήματος στο δασάκι του Κουτσουρά, έργο που είχε προγραμματιστεί από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού στο πλαίσιο της δημιουργίας υποδομών πυροπροστασίας, καθώς και η έναρξη παροχής ευρυζωνικότητας έως 50 Mbps για τις περιοχές Καλογέροι και Μουρνιές στο πλαίσιο της συνεργασιάς με τον ΟΤΕ-COSMOTE. Όπως ανέφερε μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος «Η υπηρεσία ευρυζωνικότητας rural broadband σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στον υπόλοιπο δήμο από τον Άγιο Στέφανο έως τον Χριστό, τη Ρίζα, τα Γδόχια λύνοντας το σημαντικό πρόβλημα παροχής internet στις ονομαζόμενες ορεινές ‘λευκές’ περιοχές.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης «Καθημερινά πραγματοποιούνται αρκετές εργασίες και παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας προκειμένου μέσα από το σωστό προγραμματισμό και συντονισμένες ενέργειες να παρεμβαίνουμε έγκαιρα βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων. Τόσο τα καθημερινά προβλήματα όσο και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση μεγαλύτερων έργων είναι ζητήματα που καθημερινά διαχειριζόμαστε σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή για την αυτοδιοίκηση με μειωμένους πόρους και προσωπικό, επιδιώκοντας την άμεση βελτίωση των προβλημάτων και τη δημιουργία των απαραίτητων για κάθε Τοπική Κοινότητα υποδομών» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης.