Σητεία: Εκδήλωση με Πλακιωτάκη και Βόζεμπεργκ για τις Ευρωεκλογές

10:53 π.μ. - Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Δευ, 20/53/2024
Image: Σητεία: Εκδήλωση με Πλακιωτάκη και Βόζεμπεργκ για τις Ευρωεκλογές

Τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, μαζί με την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βοζεμπεργκ, υποδέχθηκε πλήθος κόσμου στη Σητεία, σε ειδική εκδήλωση ενόψει των Ευρωεκλογών

hxonews

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Πλακιωτάκη:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση. Η συμμετοχή σας με τιμά και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη δύναμη της σχέσης που έχουμε σφυρηλατήσει εδώ και τόσα χρόνια. Βλέπω γνωστά πρόσωπα, αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχουμε δώσει αγώνες και έχουμε κερδίσει μάχες. Και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα κερδίσουμε και τη μάχη της 9ης Ιουνίου. Μία μάχη που θα δώσουμε για τη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας μας.

Μαζί μας βρίσκεται η καλή φίλη και συνάδελφος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Μία πολιτικός που τίμησε την εμπιστοσύνη των πολιτών εκπροσωπώντας τη χώρα μας στα έδρανα της Ευρωβουλής και στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών. Ελίζα σε καλωσορίζω και από εδώ στην πατρίδα μου.

Φίλες και φίλοι, νομίζω ότι πλέον αντιλαμβάνονται όλοι την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται σε λίγες μέρες. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που μεταφέρει δύο σοβαρά διακυβεύματα. Το πρώτο αφορά τη σταθερότητα στη χώρα μας. Και το δεύτερο, το μέλλον της Ευρώπης. Μα, θα πουν κάποιοι, η Ευρώπη σχεδόν απουσιάζει από την προεκλογική συζήτηση. Ανοίγεις την τηλεόραση και ακούς κουβέντες για τα πάντα εκτός από τα ευρωπαϊκά. Πράγματι, δυστυχώς είναι αλήθεια. Ομως για αυτό δεν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση. Είναι ο στείρος λαϊκισμός της αντιπολίτευσης που εκτρέπει την πολιτική αντιπαράθεση από τα θέματα ουσίας. Είναι ο λαϊκίστικος τυχοδιωκτισμός που με ψεύδη και ακραία ρητορική θέλει να παραπλανήσει. Είναι οι αδίστακτοι θεομπαίχτες και οι πατριδοκάπηλοι που υποβαθμίζουν τη συζήτηση. Είναι και οι ακραίοι θιασώτες του lifestyle που νομίζουν ότι η πολιτική γίνεται μέσα από πόζες στα κανάλια και στα κοινωνικά δίκτυα.

Εμείς σε όλα αυτά απαντάμε με σταθερότητα. Με επιχειρήματα και ουσία. Με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ελληνικό λαό.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να ξεκινήσω από την Ευρώπη. Η απόσταση που χωρίζει τη Σητεία από τις Βρυξέλλες, είναι σε ευθεία γραμμή 3.231 χιλιόμετρα. Ομως στην πραγματικότητα, αγαπητοί φίλοι, δεν απέχουμε από τις Βρυξέλλες ούτε δύο βήματα. Γιατί οι μεγάλες αποφάσεις που ρυθμίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων λαμβάνονται εκεί. Θέματα όπως η πράσινη μετάβαση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και το Μεταναστευτικό κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις Βρυξέλλες. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι λαοί της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να συντονίσουν τον βηματισμό τους και να αναζητήσουν ένα κοινό ιστορικό πεπρωμένο, να πορευτούν μαζί προς ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία. Και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα λαϊκιστή, σε κανένα τυχοδιώκτη, σε κανέναν υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων να υπονομεύσει αυτήν την πορεία.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τον ιστορικό ρόλο της παράταξης μας στην ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας μας. Η Ελλάδα συμμετέχει στο σκληρό πυρήνα των αποφάσεων και μοιράζεται το ίδιο νόμισμα με τους ισχυρούς της Ευρώπης, επειδή αυτή η παράταξη, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αγνόησε τις λαϊκίστικες κραυγές και έβαλε τη χώρα στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και η Νέα Δημοκρατία, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της, παραμένει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα με ειδικό βάρος και ισχυρό λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη μεγαλύτερη πολιτική παράταξη του Κοινοβουλίου. Ηταν η Νέα Δημοκρατία που με το σθένος της κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κάποιοι έπαιζαν ζάρια με τις τύχες της. Και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που, με το κύρος και την αποδοχή που έχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έκανε καίριες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Θυμίζω τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που δημιουργούν νέες υποδομές και αλλάζουν τη χώρα. Την πίεση που ασκήσαμε για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική για να απαλλαγούν οι αγρότες μας από μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής. Και φυσικά τον ενεργό ρόλο της Ελλάδας στο νέο πλαίσιο για το Μεταναστευτικό, εξασφαλίζοντας περισσότερα κονδύλια και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ομως, φίλες και φίλοι, η Ευρώπη είναι ένα πεδίο πάνω στο οποίο εξελίσσονται κρίσιμες μάχες που πρέπει να κερδηθούν. Και στις εκλογές που έρχονται η Ευρώπη μοιράζεται το ίδιο στοίχημα με την πατρίδα μας: το στοίχημα της σταθερότητας. Σε μία ταραγμένη περίοδο, με δύο πολέμους να βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά μας, η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και την αστάθεια. Για αυτό και είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να έχουμε εκπροσώπηση με γνώση και σύνεση, με ανάστημα που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, έχει αποδείξει με ήθος, ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα ότι πρέπει να βρίσκεται στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας την πατρίδα μας. Η Ελίζα έκανε σπουδαία δουλειά πάνω σε θέματα δικαιωμάτων, ισότητας και κράτους δικαίου. Εργάστηκε σκληρά και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στην κοινοβουλευτική της δραστηριότητα. Ελίζα σου αξίζει να βρίσκεσαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και σε μας αξίζει η αξιοπρεπής παρουσία σου. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα σε εμπιστευτούν και πάλι.

Αγαπητοί φίλοι, δεν απευθύνομαι μόνο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Απευθύνομαι και σε όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες. Στους πολίτες που καθημερινά διαπιστώνουν ότι στη χώρα παράγεται έργο και θέλουν η αναπτυξιακή της πορεία να συνεχιστεί αταλάντευτη προς ένα μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Το διαπιστώνουν, άλλωστε, όλοι οι σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί που επισημαίνουν τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόοδο της πατρίδας μας. Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι την τελευταία τριετία οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 62%. Αυτό πριν από μερικά χρόνια θα ακουγόταν ως κάτι αδιανόητο. Ομως τώρα η διεθνής εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλάζουμε τη χώρα, βελτιώνουμε το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και κρατάμε την Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή.

Και τι έχουμε απέναντι μας; Μία αντιπολίτευση που λαϊκίζει ασύστολα και συχνά εκτρέπεται σε κοινό υβρεολόγιο. Μία αντιπολίτευση που, πράγματι, βγάζει ωραίες φωτογραφίες σε λευκό φόντο, χωρίς ιδέες, προτάσεις και πρόγραμμα. Μία αντιπολίτευση που πουλάει πατριωτισμό και πίστη λες και πρόκειται για αλοιφές. Μία αντιπολίτευση που τολμά να αμφισβητεί την προσήλωση αυτής της παράταξης στην πατρίδα, στα σύμβολα και στην πίστη της. 

Φίλες και φίλοι

Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Και η αποχή δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που θέλουν να έχουν λόγο στην πορεία της χώρας.

Στις 9 Ιουνίου πηγαίνουμε όλοι στις κάλπες και επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα συνέχειας και σταθερότητας.

Στις 9 Ιουνίου απαντάμε στον λαϊκισμό και στον τυχοδιωκτισμό που μπολιάζουν με τοξικότητα τον δημόσιο βίο.

Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους. Και μαζί τους ένα δυνατό μήνυμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν παίζουμε με το μέλλον μας, δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας.

Στις 9 Ιουνίου θα έρθει άλλη μία νίκη που περιμένει ο λαός και απαιτεί η πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ».

hxonews

Από την πλευρά της, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τόνισε ότι δεν νοείται χαλαρή ψήφος ή ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά μόνο ψήφος ευθύνης.

Υπογράμμισε ότι την επόμενη πενταετία θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρίσιμες αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν σε μεγάλο βαθμό τη χώρα μας, όπως η κοινή αμυντική πολιτική, το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο σταθερότητας, το μεταναστευτικό, η πράσινη μετάβαση και η νέα ΚΑΠ,

Επίσης τόνισε  οτι όσο πιο δυνατή θα είναι η ευρωομάδα της ΝΔ τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις μεγάλες μάχες που δίνει στην Ευρώπη για να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

hxonews